Aikuisenakin voi aloittaa musisoinnin

Instrumentin soittaminen treenaa aivoja ja tuo hyvää fiilistä jokaiseen päivään.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa instrumentin soittamista. Moni aikuinen tuntuu kuitenkin lähinnä harmittelevan, etteivät vanhemmat koskaan pakottaneet pianotunnille. Vaikka aikuisiällä aloittaneesta soittajasta tuskin mestaria tuleekaan, voi harjoittelemalla tulla silti hyväksi. Soittimen kanssa harjoitellessa kehittää samalla nuottikorvaansa, rytmitajuaan ja saavat aivot muutenkin lisää pinnistelyn aihetta.

Nimittäin musiikki, ja varsinkin sen harjoitteleminen muuttaa aivotoimintaa. Tutkija Christo Pantevin mukaan musiikin harjoittelu laajentaa aivoalueita, ja aivot myös alkavat toimia synkronisemmin. Ja jos haluaa treenata erityisesti sävelkorvaansa, niin viulun soittaminen tarjoaa tutkimusten mukaan parhaan avun.

Instrumentin harjoittelun aloittamisesta tulee paljon hyvää elämään, mutta parasta on musiikki. Musiikin soittaminen – vaikka sitten sen yksinkertaisen harjoituskappaleen –  tyhjentää mielen arjen haasteista ja hetken ajan sitä voi olla vain kahdestaan musiikin kanssa. Musisoinnista nauttimiseen ei tarvita mestarin taitoja, nautinto voi syntyä myös yhden tahdin treenaamisesta kerta toisensa jälkeen.

Oletko sinä yksi niistä, jotka ovat aina halunneet soittaa soitinta? Parhaaseen vauhtiin pääsee, kun menee soittotunneille. Olisiko tässä aiheentynkää uuteen pieneen päätökseen?

Lähde: Wikipedia

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *