Andersin tarina osa 2/5: Ruokapäiväkirjasta lähtötilanne

Uusi elämä alkoi keväällä 2010 ruokailutottumuksien tarkastelulla. Pidin kolmisen kuukautta ruokapäiväkirjaa ja totesin, että ruokailu ei ole oikeastaan pahasti vialla – en syönyt juuri lainkaan rasvaisia ruokia ja söin säännöllisesti joka päivä.

Päätin kuitenkin laittaa ruokailutottumukset uusiksi sen verran, että pudotin kokonaan pois vaalean leivän, lähes kaiken perunan, riisin ja makaronin. En alkanut karpata vaan skarpata. Koska ruokapäiväkirjani paljasti, että söin välillä vain 2000 kcal päivässä ja välillä 3000, päätin alkaa tarkkailla sitä, miten syön. Jos lounaalla tuli syötyä perunamuusia, ei päivällisellä sitten herkuteltu juuri muuta kuin joku kevyt keitto ja leipä.

Ainoa asia, mitä tuijotan, on rasva. Leikkeleet ovat aina alle 2 % rasvapitoisuudella. Rasvaisia paistettuja einesruokia ei enää tehdä ja ravintolassa vältän perunamuusia jne. jos vaan mahdollista. Kuitenkin jos menen ja ostan hampurilaisen, niin sitä ei kyllä pilata millään helvatan dieettiketsupilla tai -majoneesilla. Täyttä kamaa sen pitää olla, jos kerran hampurilaiseen sortuu.

Ruokarutiinit nyt

5.1 kertaa päivässä. Aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala (jossa iltapala on jotain vaan hyvin pientä). Ei levitteitä leivillä, ei sokeria kahvissa, ei alkoholijuomia, sokeroimattomat limut, mässäily ok jos siltä tuntuu, mutta pääasiassa vain viikonloppuisin.

  • Aamu: Pari leipää, kuppi kahvia ja vettä
  • Välipala: Rahka tai leipä
  • Lounas: Lihaa/kalaa/kanaa ja salaattia. Ei kastiketta, mutta öljyä voi olla.
  • Välipala: Rahka tai leipä
  • Päivällinen (klo 16–18): Keittoa tai pari leipää ja joku salaatti tms.
  • Iltapala: joku rahka (jos mitään)
Anders Nylander on 35 vuotias Helsinkiläinen yrittävä yrittäjä, joka ei ole vielä uskaltanut hypätä pois oravanpyörästä ja hankkimaan verenpaineongelmia. Päivätöissä vakuutusalalla, iltaisin yrittäjä. Pyrkinyt viimeiset 20 vuotta laihtumaan, sittemmin päättänyt unohtaa kaiken opetetun ja tehdä kuten itse parhaaksi katsoo.

Andersin tarina jatkuu täällä

Edelliset osat

Katso faktat

Kirjoittaja: Cecilia Bergström

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *