Asahilla aamuun

Päätin kesäkuussa, että kokeilen jotain uutta liikuntamuotoa kesäloman aikana. Heinäkuun koleista keleistä huolimatta kokeilin sup-lautailua. Se oli mukavaa, mutta jäi vain kokeluksi. Toinen uusi lajikokemus syntyi Asahista, jota pääsin testaamaan yhdellä ohjatulla kurssilla. Ja se tuntui niin hyvältä, että innostuin.

Molemmat uudet lajit olivat hyvää tekeviä, ja rauhoittavia. Suppailussa ihanaa oli veden keskellä oleminen ja rauhallinen melominen. Yllättävän nopeasti tasapaino löytyi ja liike alkoi sujumaan.

Asahista innostuin niin, että sitä haluan oppia lisää. Olen monesti jo aiemmin katsellut kaihoisasti sekä ulkomailla että kotimaassa puistoissa järjestettäviä Tai-chi ryhmiä ja Asahi muistuttaa sitä. Puistoryhmissä minua on viehättänyt hidas keskittynyt liike ja ihmisten rauhallinen keskittynyt olemus. Nyt kun itse pääsin ryhmässä testaamaan asahi-harjoituksia, ne tuntuivat yllättävän helpoilta, mutta kuitenkin tehokkailta. Päätin opetella liikkeitä ja ottaa tästä uuden aamurutiinin itselleni. Nyt kun tätä rutiinia on kestänyt pari viikkoa, se tuntuu hyvältä.

Asahi on Suomessa kehitettyä terveysliikuntaa, jossa tehdään helppoja pehmeitä liikkeitä seisten. Hengitys on olennainen osa harjoitusta ja oman kehon kuuntelu. Liikesarjoissa harjoitellaan huomionsuuntaamista  liikkeeseen ja kehoon. Asahista löytyy paljon hyvää tietoa ja ohjevideoita verkosta. Sarjoja voi tehdä myös istuen ja vaikka työpäivän lomassa.

Minun uusi aamurutiinini on noin 10 min kestävä asahi-sarja, johon poimin kuusi liikettä pidemmästä sarjasta. Teen tämän sarjan pihassa tai kuistillamme samaan aikaan kun koiran käy aamutouhuillaan pihassa. Ulkona se tuntuu vieläkin hauskemmalta. Raikas aamuilma, hiljainen piha, lupaus uudesta päivästä. Paljaat varpaat nurmikolla saavat aistit auki. Herään 10 min aiemmin ja ainakin nyt tuntuu, että se todellakin antaa hyvän lähdön päivään.

Töiden alettua mieli täytyy taas monista asioista ja to-do-listoista. Asahin avulla olen jo huomannut, että aamuhetki, jossa tietoisesti hidastan tahtia, tekee hyvää. En täytä mieltäni heti kiireellä ja muistettavilla asioilla. Tämä on hyvä päivä, tästä tulee hyvä päivä.

 

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *