Asenteella kohti uutta päivää!

Kymmenen syytä olla huonolla tuulella. Ainakin kymmenen. Muutamia esimerkkejä mainitakseni: kävin aamulla
vaa ´alla (tulos ei miellyttänyt), pihassa naapurin herrasmies huomautti väärään ruutuun parkkeeraamisesta erittäin kiihkeään sävyyn. Pohdin, viitsinkö mainita, että kyseinen auto ei ollut minun. En viitsinyt.  Aamun ainoa (vahingon) ilon pilkahdus olikin naapurin hölmistynyt ilme, kun sujahdin viereisen parkkiruudun autoon. Olin myöhässä, tolppa välähti ylinopeuden merkiksi. Radion puheohjelma ärsytti, soittivat myös typerää musiikkia.  Ymmärtänette ahdinkoni…

Mieli maksimoi kurjuuden. Päätös olla huonolla tuulella pitää, usein liiankin helposti. Huonotuulisuus generoi energiaa, jonka voimalla jaksaa koko pitkän päivän, jonka olen juuri leiponut huonoksi. Ihan itse.

Lähestyn työpaikan kahvihuonetta. Suloinen puheensorina. Iloisia huomentervehdyksiä. Valmiiksi keitetty kahvi. Tuttuja kasvoja. Hymyjä. Ole tässä nyt sitten pahalla päällä! Varastivat negaatiogeneraattorini.

Kymmenen tapaa tutkailla tapahtumia. Ainakin kymmenen. Muutamia esimerkkejä mainitakseni: hymyilen vaa´an lukemalle ja pahoittelen, että emme tule enää tapaamaan, hämmästelen naapurin kanssa vääriä parkkeerauksia ja toivottelen osaaottavasti parempaa päivänjatkoa. Suljen radion ja laulan itse.

Kliseistä, myönnän mutta hymyllä ja hyväksyvällä katseella on valtava, positiivinen voima. Lupaan, että tänä keväänä viljelen paljon, kaikkea herttaista ja kaunista! Varautukaa, työtoverit ja naapurit!

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *