Broileriruukkua virpojille!

Gluteenittomuus on noussut hetkessä trendiksi. Moni hakee gluteenittomalla ruokavaliolla parempaa, kevyempää oloa ja suoliston hyvinvointia.

Gluteenin ehdoton rajoittaminen vaatii kuitenkin huolellisuutta ja vaivannäköä tarvittavien ravintoaineiden saannin turvaamiseksi, eikä gluteenittomuus välttämättä ole paras ratkaisu kaikkiin vatsavaivoihin.

Tässä kylkeen ruokaohje, jonka voit toteuttaa myös gluteenittomana käyttämällä riisi-viljaseoksen sijasta täysjyväriisiä. Annos on kahdeksalle hengelle.

 

BROILERIRUUKKU

Valmistusaineet

RIISISEOS

2 dl riisi-viljasekoitusta
l vettä
1 tl suolaa

BROILERITÄYTE

400 g maustamatonta broilerinfileetä
1 paprika
0.5 purjo
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
2 tl kurkumaa
0.5 tl suolaa
2 dl vettä
200 g tuorejuustoa (rasvaa max 13%)
1.5 dl kasvirasvavalmistetta (rasvaa max 15%)
400 g persikkaviipaleita, säilyke

 PINNALLE

1 dl juustoa raasteena (rasvaa max 15%)

Valmistusohje:

  1. Laita riisiseos kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keittoajan löydät pakkauksesta. Tee sillä aikaa broileritäyte.
  2. Suikaloi broilerinfileet ja paprika. Hienonna sipulit.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää kurkuma ja sipulisilput. Kuullota pari minuuttia, jotta aromit pääsevät esiin. Lisää lihasuikaleet, kypsennä miedolla muutama minuutti.
  4. Lisää paprikanpalat, suola, vesi, tuorejuusto, ruokakerma ja persikkaviipaleet. Kuumenna kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.
  5. Voitele uuninkestävä uunivuoka tai pienet annosvuoat. Täytä vuoat laittamalla kastiketta ja riisiseosta vuorotellen. Jätä päällimmäiseksi kastikekerros. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.
  6. Gratinoi ruukkuja 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.

Lue lisää Sydänmerkin uudesta artikkelista, jossa pari sanaa vatsavaivoista

Faktat

Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *