Etkö saa unta? Kokeile ahtaamista!

Oletko sellainen tyyppi, joka usein iltaisin huomaa ajatustensa hyrräävän sellaista vauhtia, että unen päästä kiinni saaminen venyy ja venyy?

Minulle tuppaa käymään näin, kun työstressi kasvaa liian suureksi. Työajatukset pyörivät mielessä, eikä niitä tahdo saada karkotettua. Joskus olen kirjoittanut ajatukset listaksi ja se auttaa usein.

Voice listasi sivuillaan muutamia tapoja vapauttaa ajatuksia, mutta ei ottanut kantaa unen saantiin. Minulla on salainen ase, jolla saan mieleni tyhjennettyä AINA. Tämä salainen ase toimii parhaiten, kun sitä harrastaa kumppanin kanssa, mutta hätätapauksessa yksinkin onnistuu. Kumppanin kanssa ongelmaksi muodostuu se, että toinen simahtaa yleensä ennenaikaisesti, eikä yhtäaikaista simahtamista pääse juurikaan tapahtumaan.

Ymmärsit varmaan, mistä on kyse. Tietenkin Laiva on lastattu -leikistä! Leikki toimii siten, että maataan sängyssä valmiina nukkumaan ja sitten vuoron perään sanotaan esimerkiksi k-kirjaimella alkavia eläimiä. Muutaman minuutin ajan peli etenee nopeasti, kun yleisimmät eläimet käydään läpi. Pikkuhiljaa eläinten keksimiseen liittyvä viive kasvaa, kun molemmat kuumeisesti käyvät mielessään läpi kirjaimia yrittäen keksiä ensin ka-alkuisia eläimiä ja lopulta kö-alkuisia eläimiä. Tämä aivotyöskentely toimii kuten se kuuluisa lampaiden laskeminen. Aivot saavat jotain rutiininomaista työtä, jolloin mielessä ei ole tilaa työajatuksille. Lopulta sitä nukahtaa kesken seuraavan eläimen nimen keksimistä.

Menetelmä on omalla kohdallani tehokas, joskin kirjaimet on käyty läpi nopeasti. Kriteereitä täytyykin välillä muuttaa: mitä tahansa automerkkejä, eläimiä aakkosjärjestyksessä, suomalaisia paikkoja tietyllä kirjaimella ja niin edelleen. Kokeile illalla ja kerro toimiko menetelmä sinulla!

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *