Vinkkejä suolan vähentämiseen

Syö suolaa korkeintaan 5 grammaa päivässä.  Suolan vähentäminen alentaa verenpainetta. Sydän, verisuonet ja aivot voivat hyvin, kun verenpaine laskee.

Käytännössä:

  • Ruoanlaitoissa ei juuri tarvita suolaa.
  • Suolainen maku aistitaan voimakkaampana, kun ripautat hieman suolaa vasta valmiin annoksen päälle.
  • Maustekastikkeissa ja liemikuutioissa on paljon suolaa. Lisää annokseen vain vähän. Käytä yrttejä ja muita mausteita makua antamaan.
  • Valitse mineraalisuola, esim. Pansuola. Siinä osa verenpainetta nostavasta natriumista on korvattu kaliumilla.
  • Vertaile tuotteita ja etsi vähemmän suolaa sisältävät vaihtoehdot. Tarkista erityisesti leivän, leikkeleiden, juuston ja valmisruokien suolapitoisuudet.

Lähde: www.syohyvaa.fi

Vinkkejä vähäsuolaisista ruokaresepteistä: www.sydanmerkki.fi

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte