Garmin Vivoactive testissä – voiko rannesykemittariin luottaa?

Kirjoitin aiemmin ensimmäisestä aktiivisuusrannekkeestani eli Garminin Víosmartista. Jo vajaan kahden vuoden jälkeen se tuli tiensä päähän, kun sen näyttö alkoi hiipua reunoista.

Reklamoidessani asiasta minulle kerrottiin tämän olevan tyyppivika ja tilalle tarjottiin uudempaa vastaavaa ranneketta. Olin kuitenkin jo alkanut pohtia vielä kehittyneemmän laitteen hankintaa.

Mitä ja miksi?

Entistä ranneketta hankkiessani halusin ulkonäoltään tyylikkään (lue: yksinkertaisen) mustan rannekeen, joka muistuttaisi työpäivien aikana jaloittelusta, jolla voisi seurata kuntoillessa sykettä ja kalorikulutusta ja joka toimisi rannekellona. Nälkä on kasvanut syödessä ja nyt halusin myös gps-ominaisuuden matkan mitaamiseen esimerkiksi kävely- tai pyörälenkeillä.

Olin myös lukenut arvioita, joiden mukaan ranteesta sykettä mittaavat laitteet olisivat kehittyneet ensimmäisiä markkinoille tulleita malleja tarkemmiksi. (Esimerkiksi Kuningaskuluttajan testi tyrmäsi aiemmin rannemittauksen kuntoilusuorituksissa.) Koska rannemittaus ei kuitenkaan edellenkään ole yhtä tarkka kuin sykevyö, halusin ”hybridimallin”, josta löytyisivät molemmat mahdollisuudet. Näin voisin ”varsinaisissa” kuntoiluharjoituksissani, kuten spinningtunneilla käyttää sykevyötä. Toisaalta esimerkiksi työmatkapyöräillessä tyytyisin rannemittaukseen ja säästyisin ainaiselta sykevyön pukemiselta, riisumiselta ja pesemiseltä. En kuitenkaan edellenkään halunnut varsinaista (mielestäni rumaa) urheilukelloa, vaan tyylikkään aktiivisuusrannekkeen.

Minulla olikin siis aikamoinen vaatimuslista uudelle laitteelle! Tarjolla on useita gps-ominaisuudella ja useita rannesykemittauksella varustettuja rannekkeita. Myös nämä kaksi ominaisuutta yhdistäviä malleja löytyy ainakin, Garminilta, TomTomilta ja Fitbitiltä. Hankalampaa olikin löytää ranneke, joka näiden lisäksi olisi vielä liitettävissä sykevyöhön. Ranteesta sykettä mittaavien laitteiden kohdalla kun ei näemmä yleensä tunneta tarvetta lisätä mittaustarkuutta sykevyön avulla.

Lopulta löysin yhden rannekkeen, jossa nämä kaikki toiveeni toteutuivat: Garmin Vivoactive HR:n.  Uusissa monitoimilaitteissa ongelmana vain on hinta, ne ovat hävyttömän kalliita. Koska en kuitenkaan ole himokuntoilija enkä biohakkeri, tuntui lähes 300 euron sijoittaminen aktiivisuusrannekkeeseen liiallisesti. Silti, vaikka siinä olisikin kaikenlaisia ”nice to have” -toiminnallisuuksia.

Tässä kohtaa Garminin asiakaspalvelu tuli vastaan. Kun vanhassa rannekkeessani oli siis tyyppivika, lupautuivat he palauttamaan minulle vanhasta rannekkeestani maksamani summan. Näin sain siis kasaan noin kaksi kolmannesta uuden rannekkeen hinnasta ja päätin tehdä kaupat.

Ranneke on ollut minulla nyt vasta muutaman viikon. Olen kuitenkin jo tutustunut niihin toiminnallisuuksiin, joita itse haluan käyttää. Arvioin siis tässä ranneketta omassa käytössäni.

Tietojen raportointi: ranneke, verkko ja mobiili

Rannekkeen keräämät tiedot siirretään Garmin Connect -palveluun, jossa niistä voi katsoa erilaisia raportteja ja aikasarjoja. Verkkoversiossa raportteja on paljon ja tietoja voi myös muokata ja lisätä manuaalisesti. Lisäksi itselleen voi koota erillisille välilehdille useamman ”kojelaudan” haluamillaan raporteilla.  Perusraportit, -muokkaukset ja laiteasetusten muuttaminen toimivat mobiilissakin. Mobiilisovellus on päivitysten myötä kehittynyt parissa vuodessa huomattavasti entistä paremmaksi. Uusi rannekkeeni myös tuottaa entistä enemmän dataa, joten raportitkin ovat monipuolisempia kuin entisen laitteeni kohdalla.

Garmin Connectin mobiiliversio

Garmin Connectin mobiiliversion ulkonäkökin on muuttunut päivitysten myötä.

Garmin Connectin verkkopalvelussa voi valita lukuisia erilaisia raportteja muun muassa unesta ja liikuntasuorituksista.

Uudessa rannekkeessa on myös vanhaa huomattavasti suurempi ja monipuolisempi värinäyttö. Useita raportteja voikin selata yksikertaisessa muodossa suoraan rannekkeesta. Näytön kahdella napullalla toimivien näkymien ja valikoiden logiikka on yksinkertainen ja helposti opittavissa. Näytöllä on myös jatkuvasti näkyvissä kello, jonka ulkonäön voi valita useista ladattavista vaihtoehdoista. Pieni miinus on näytön himmeys, suorassa auringon paisteessa tai pimeässä erityisesti valikkonäkymistä on vaikea saada selvää.

Matkan mittaus ja liikkeen tunnistus

Vivoactiven askelmittari rekisteröi liikkeet imeisesti osittain myös käden liikkeistä, joten askelia voi jonkin verran kertyä vaikka ei kävelisikään. Näin toimivat useimmat muutkin aktiivisuusrannekkeet, niin myös entinen Vívosmartini. Uuden sukupolven rannekkeissa on kuitenkin usein myös GPS ja muita liikeen tunnistimia. Esimerkiksi pyöräillessä rannekkeeni tunnistaa matkan ja nopeuden lisäksi korkeuden muutokset ja kertoo pyöräilyraportissa sekä nousujen että laskujen yhteenlasketut korkeudet.

Samoin askelia mitatessaan ranneke kertoo askelmäärän lisäksi automaattisesti myös noustut ja laskeudutut kerrokset. Tämä on ainakin vielä näin alkuvaiheessa toiminut hauskana motivaattorina porraskävelyyn, mikä on erinomaista arkiliikuntaa. Ainakin oman kokemukseni mukaan rannekkeen raportoimat kerrokset myös pitävät aika hyvin kutinsa.

Sovellukset eri urheilulajeille

Muita uuden sukupolven rannekkeiden ominaisuuksia ovat erilaiset urheilusovellukset. Niiden avulla voi liikuntasuorituksen mittaamista ja raportointia mukauttaa lajin mukaan. Esimerkiksi pyöräillessä ranneke mittaa sykkeen lisäksi siis matkaa, joka näkyy raportissa myös kartalla ja nopeutta. Jos taas valitsee sisäpyöräilyn, jota itse myös harrastan, ranneke jättää matkan ja nopeuden mittauksen turhina toimintoina tekemättä.

Vivoactiveen on saatavilla omat sovelluksensa monellekin eri lajille: juoksu, sisäjuoksu, pyöräily, sisäpyöräily, kävely, sisäkävely, soutu, sisäsoutu, allasuinti, golf, laskettelu/lumilautailu, murtomaahiihto ja SUP (suomeksi suppaus eli lautamelonta). Olen tähän mennessä kokeillut vasta kävelyä, pyöräilyä ja sisäpyöräilyä, joten eri sovellusten tarkemmista ominaisuuksista en osaa sanoa. Lisäksi toivoisin vielä omaa sovellusta lihaskuntoharjoitteluun. Tällä hetkellä sitä voi seurata vain valitsemalla lajiksi ”muu”, jolloin ranneke mitannee pelkästään sykettä.

Unti on laji, jossa aion ranneketta vielä myöhemmin testata. Valitettavasti sykkeen mittaus ei vain Vivoactivella ole mahdollinen vedessä ranteesta eikä sykevyöstä. Sen sijaan valmistaja kertoo rannekkeen mittaavan uinnin aikana kokonaismatkaa ja intervallin eli altaan mitan matkaa, tahtia sekä vetojen määrää ja tyyppiä. Jostain syystä nämä mittaukset toimivat ilmeisesti vain altaassa, eivät avovedessä. Nähtäväksi jää kuinka paljon iloa rannekkeesta siis on uidessa. Sykkeen mittauksen puute on mielestäni tässä selkeä miinus.

Hyvä puoli uusissa ominaisuuksissa ja antureissa on se, että ranneke tunnistaa muunkin aktiviteetin kuin askeleet. Entinen rannekkeeni saattoi patistaa minua likkeelle, vaikka olin esimerkiksi pyöräilemässä, kun en ollut yhdistänyt sitä sykevyöhön. Vanha ranneke myös tulkitsi liikuntasuoritukset oletuksena juoksuksi, joten esimerkiksi pyöräillessä piti raportteihin jälkikäteen muuttaa liikuntalaji manuaalisesti Garmin Connectissa.

Sykkeen mittauksen tarkuus

Ranteesta sykettä mittaavien rannekeiden kohdalla oleellinen kysymys on se, pitääkö sykkeen seuranta kutinsa. Testasin Vivoactiven mittaustarkuutta pariin otteeseen käyttämällä samaan aikaan Polarin sykevyötä puhelimeni Polar Beat ja Sports Tracker -sovelluksiin yhdistettynä. (Kyllä sykevyön pystyi linkittämään kahteen saman puhelimen sovellukseen samanaikaisesti.) Poljin näin testimielessä reippaasti vajaan kymmenen kilometrin työmatkani kolmeen kertaan ja lisäksi tein testin raskaalla spinningtunnilla. Testasin kertaalleen myös eri sykevöiden mahdolliset erot polkemalla ylläni sekä polarin sykevyö yhdistettynä puhelimen Polar Beatiin ja Sports Trackeriin että Garminin sykevyö yhdistettynä rannekeeseeni.

Vivoactiven rannemittaus seuraili työmatkoilla omiin tarpeisiini tyydyttävän hyvin Polar Beatin ja Sports Trackerin sykekäyriä, vaikka siinä jonkin verran horjuvuutta olikin. Spinningissä erot tuntuivat olevan suuremmat.

Näyttää siltä, että rannemittari hiukan ”laahaa perässä” syykeiden vaihteluissa niin sykkeen nopeasti noustessa kuin laskiessakin. Lisäksi se ei aina oikein ehdi mukaan rasituksen alkaessa. Rannekkeen ohjeissa neuvotaankin lämmittelemään rannekkeen kanssa ennen liikuntasuorituksen mittaamisen aloittamista. Suuremmassa rasituksessa horjuvuus näyttäisi myös olevan merkittävämpää kuin matalammilla sykealueilla. (Katso myös Vivoactiven englanninkielinen arvio, jossa on muun muassa testi sykkeen rannemittauksen tarkkuudesta.)

Yllätys oli sen sijaan energiankulutuksen arvioiden suuret erot samaan sykevyöhön linkitettyjen Polar Beatin ja Sports Trackerin välillä. Viimeksi mainittu antoi vajaan kymmen kilometrin matkalta melkein kolmanneksen suuremmat kalorimäärät kuin Polar Beat ja Vivoactive, joiden kalorimäärät poikkesivat toisistaan selvästi vähemmän. Monien aiempien työmatkalla sykevyöllä tekemieni mittausten valossa jälkimmäisten tulokset olivat realistisia, Sports Trackerin eivät.

Toinen yllättävä seikka olivat kalorikulutuksen erot Vivoactiven Garminin sykevyöllä tehdyn mittauksen tulosten ja Polar Beatin Polarin sykevyöllä mitattujen tulosten välillä, vaikka vöiden antaminen sykelukemien välillä ei eroa juuri ollutkaan. Ero oli kuitenkin huomattavasti pienempi näiden kahden välillä kuin verrattuna Sports Trackerillä saatuihin tuloksiin.

Sykemittauksen vertailu

Kaaviossa näkyvät testieni tulokset maksimisyykkeen, keskisykkeen ja kalorikulutuksen osalta.

Liikuntasuoritusten lisäksi ranneke mittaa sykettä myös pitkin päivää ja arvioi päivän kalorikulutusta myös tältä pohjalta. Valmistajan mukaan ”optinen sykemittari on tarkoitettu mittaamaan käyttäjän sykettä joka päivä vuorokauden ympäri. Sykemittaustiheys vaihtelee ja määrittyy käyttäjän aktiivisuustason mukaan.” Tämä siis automaattisesti. Silloin kun rannekeesta on valittu jokin liikuntasuoritus, mittaa se sykettä koko suorituksen ajan. Itse en osaa arvioida kuinka lähellä totuutta päivän mittaan tapahtuva mittaus on. Olen kuitenkin huomannut, että jos syke nousee selvästi, vaikka en liikuntasuoritusta olisi valinnutkaan, laskee ranneke suuremman rasituksen ajalta niin sanottuja ”tehominuutteja”. Eli ranneke tunnistaa lisääntyvän rasituksen ainakin jossain määrin.

Muut toiminnot: ilmoitukset, musiikki ja kello

Minulla ranneke toimii myös ranne- ja herätyskellona. Näiden osalta minulla ei ole muuta negatiivista sanottavaa, kuin jo mainittu näytön himmeys. Äänetön värinäherätys on sen sijaan hyvä, koska herään arkena lähes aina ennen puolisoani. Tämä ominaisuus oli jo aiemassakin rannekkeessani Vívosmartissa.

Tässäkin rannekkeessa on myös muita niin sanotusti ”älykkäitä” toimintoja. Puhelimesta voisi esimerkiksi vastaanottaa ilmoituksia puheluista, sähköposteista ja tekstiviesteistä ja ohjailla puhelimen musiikkisoitinta. Näitä toimintoja en kuitenkaan ole kokenut itselleni tarpeellisiksi. Sen sijaan olen yhdistänyt puhelimesta rannekkeeseen säätiedot ja kuluvan päivän kalenterimerkinnät. Ehkä myös ”etsi puhelin” -toiminnolle tulee vielä joskus käyttöä.

Vivoactive-rannekkeeseen on saatavilla myös erinäisiä verkosta ladattavia suureksi osaksi ilmaisia vimpaimia ja sovelluksia. Niitä varten verkko- ja mobiilipalveluista löytyy Connect IQ -kauppa. Saatavilla on pääasiassa monenlaisia kellotauluja, mutta myös joitain muita rannekeen toiminnallisuuuksiin liittyviä sovelluksia, kuten kompassi. Golfin pelaajille on lisäksi tarjolla karttoja pelikentistä. Niihin en ole tutustunut lainkaan, koska en kyseistä lajia harrasta. Itseäni miellyttää lähinnä mahdollisuus ladata ja vaihdella rannekkeeseen erilaisia kellotauluja. Rannekkeen muisti on tosin niin rajallinen, että kovin montaa sovellusta siinä ei voi pitää yhtä aikaa.

Yhdistettävyys ja sen puute: unen seuranta ja ruokapäiväkirja

Käytän rannekettani myös unen seurantaan, mutta olen huomannut puhelimeni Sleep Time -sovelluksen olevan sitä selvästi tarkempi. Korjailenkin yleensä unitietojani Garmin Connectiin Sleep Timen tietojen perusteella manuaalisesti.

Erityisesti unen alkamisen tunnistaminen menee rannekkeella usein pahasti pieleen. Jostain syystä tästä mallista on poistettu entisessä rannekeessani ollut mahdollisuus manuaalisesti kertoa rannekkeelle nukkumaanmenosta. Rannekkeessa on kyllä ”Älä häiritse” -tila, mutta se ei laita ranneketta unitilaan, vaan poistaa ilmoitukset käytöstä. Garmin Connectiin ei myöskään saa tuotua unitietoja Sleep Time -sovelluksesta, mikä on selkeä puute.

Ainakin iPhonessa englanninkieliseen MyFitnessPal -ravintoseurantasovelluksen ja Garmin Connectin välillä tiedot sen sijaan kulkevat molempiin suuntiin. Itse en ole koskaan ennen pitänyt ruokapäiväkirjaa. Koen sen aika työläänä, enkä ole nähnyt moiseen tarvettakaan. Nyt päätin kuitenkin kokeilla.

Henkilökohtaiset tiedot (kuten ikä, sukupuoli, pituus, paino ja päivittäinen aktiivisuus) syöttämällä ja painonhallintaa koskevat tavoitteensa määrittelemällä saa FitnessPalin laskemaan kuinka paljon kaloreita saa päivän aikana nauttia ja kertomaan tilanteen aina sen mukaan, mitä ruokapäiväkirjaan on kirjannut.

Ruokapäiväkirjaa voi pitää joko eri ruoka-aineita/elintarvikkeita hakutoiminnon avulla valitsemalla ja nautitun määrän ilmoittamalla tai lisäämällä kunkin aterian kohdalle pelkät kalorit, jos ne ovat muutoin tiedossa. Palvelu myös muistaa kerran valitut ruoka-aineet ja lisäksi ruokia ja aterioita voi kopioida päiville, jolloin niitä syödään toistuvasti. Palvelu toimii itse asiassa melko paljon samoin kuin THL:n ylläpitämä suomenkielinen Fineli-ruokapäiväkirja . Erona on siis vain se, että MyFitnessPalin voi yhdistää Garmin Connectiin.

Garmin Connect poimii FitnessPalista tiedot kaloritavoitteesta ja nautituista kaloreista ja näyttää sitten jäljellä olevat ”sallitut” kalorit samoin kuin FitnessPalkin. Ja viimeksi mainittu puolestaa lukee Garmin Connectista liikuntasuorituksissa poltetut kalorit, jotka se huomio sallittujen kalorien määrässä.

Garmin Connect ja MyFitnessPal päätyvät samoilla tiedoilla suosittelemaan eri kalorimääriä.

Garmin Connect ja MyFitnessPal päätyvät samoilla tiedoilla suosittelemaan eri kalorimääriä.

Jännitävä eroavaisuus näissä palveluissa on kuitenkin se, että täsmälleen samojen tietojen perusteella Garmin sallii suuremman kalorimäärän kuin FitnessPal. Tämän uskoisin johtuvan siitä, että Garmin hyväksyy kuljetuista askeleista suuremman kulutuksen kuin FitnessPal. Ehkä se tekee tämän huomioimalla askelten määrän lisäksi myös noustut kerrokset ja sykkeen vaihtelut. Tämä on kuitenkin ihan omaa arvailuani. On sitten makuasia kumpaa sovelllusta haluaa uskoa, eroa kulutetun energian arvioissa voi kuitenkin olla parikinsataa kaloria päivässä.

Kokeilujakson jälkeen tulen itse tuskin jatkamaan ruokapäiväkirjaa ja saatujen kaloreiden seuraamista, en ole niin omistautunut fitnessintoilija. On kuitenkin ollut mielenkiintoista laskea kuinka paljon kaloreita tavanomaisista päivittäisistä aterioistani saan.

Yhteenveto: Vivoactive vastasi odotuksiini

Lyheyn käyttökokemukseni perusteella olen ainakin vielä tyytyväinen rannekkeeseen. Se on pitkälti vastannut odotuksiani. Tosin tunnustan rakastavani erilaisia uusia teknisiä härpäkkeitä, joten tyytyväisyydessäni on myös paljon uutuudenviehätystä. Vaikka en todellakaan tarvitsisi ranneketta, joka kertoo minulle esimerkiksi vauhdin pyöräillessani, on se minusta hauska ominaisuus.

Garmin Vívoactive

Kapearanteisen henkilön kädessä Garmin Vívoactive näyttää kookkaalta.

Ainostaan ulkonäkö on ollut hienoinen pettymys, ranneke on niin leveä ja paksu, että se näyttää pienessä ranteessani melko kolholta. Mutta ymmärrän toki, että kun tekniikkaa on paljon, se tarvitsee myös tilaa.

Hienoon teknologiaan liittyy myös eräs pelko: toivon todella, ettei tästä rannekkeesta tule löytymään tyyppivikoja, kuten aikaisemmasta. Olisi tosi kurjaa, josa ranneke lakkaisi toimimasta pian takuuajan päätyttyä.

Lopuksi: Millainen ranneke on paras?

Aktiivisuusrannekkeiden kirjo alkaa olla jo sitä luokkaa, että sopivan löytäminen vaatii aikaa ja vaivannäköä. Rannekkeita löytyy yksikertaisista ”askelmittareista” todellisiin urheilukelloihin ja toisaalta puhelimen lisävarusteina toimiviin älykelloihin. Rajanveto näiden tyyppien välille alkaa jo olla mahdotonta. Myös hintahaitari venyy muutamasta kympistä useaan sataan euroon.

Ranneketta hankkiessa kannattaakin tarkkaan miettiä mihin sitä käyttää ja kuinka paljon siitä on valmis maksamaan. Sen jälkeen voi vertailla haluamiaan ominaisuuksia sisältäviä rannekkeita toisiinsa.

Omalla kohdallani valintaa ja vertailua ovat helpottaneet googlaamalla löytämäni rannekkeiden arviot ja vertailut. Niitä löytyy englanninkielisinä melko paljon ja suomenkielisinäkin joitakin. Muutamia arvioita lukemalla voi saada melko hyvän kuvan eri rannekkeiden välisistä eroista. Kokosin tämän kirjoituksen loppuun muutamia esimerkkejä. Lisää kannattaa etsiä myös itse, ainakin siinä vaiheessa kun oma valinta on jo kaventunut muutamaan vaihtoehtoon.

Valitseepa sitten millaisen rannekkeen tahansa, kannattaa siihen joka tapauksessa suhtautua rennosti. Kun laite innostaa ja tsemppaa liikkumaan arjessa sopivasti, se toimii kuten pitääkin. Rannekkeen ei kuitenkaan kannata antaa ”orjuuttaa” itseään. Jos liikunnasta tulee pakkopullaa, vie se motivaation, eikä muutenkaan ole mielen tai kehon kannalta hyväksi.

Vivoactiven plussat:

 • GPS ja liikkeentunnistimet.
 • Äänetön värinäherätys.
 • Muistutus liikkumisesta tunnin paikallaanolon jälkeen.
 • Tyydyttävä ulkonäkö ja hyvä käytettävyys.
 • Riittävä akunkesto (noin 4 päivää, omalla gps-käytölläni).
 • Rannesykemittauksen lisänä yhdistettävyys sykevyöhön.
 • Melko monipuoliset ja muokattavat raportit mobiilissa ja verkossa.
 • Hauskat ladattavat kellotaulut ja muut sovellukset.
 • Linkitysmahdollisuus puhelimen kalenteriin ja säätietoihin.
 • Sovellukset eri liikuntalajeille.
 • Yhdistettävyys MyFitnessPal-ravintosovellukseen.

Vivoactiven miinukset:

 • Kallis hinta (tällä hetkellä noin 300 euroa).
 • Suuri koko, josta kärsii laitteen ulkonäkö.
 • Unen seurannan epätarkkuus ja Sleep Time -unenseurantasovelluksen yhteensopimattomuus Garmin Connectin kanssa.
 • Lihaskuntosovelluksen puute.
 • Muistin pienuus, mikä estää useampien sovellusten ja kellotaulujen säilyttämisen rannekkeessa yhtäaikaa.
 • Sykkeen mittauksen puuttuminen vedessä.
 • Suorassa auringonvalossa ja hämärässä hiukan himmeänä näkyvä näyttö (erityisesti valikot).
 • Tuotteen uutuus, mistä johtuen arvioita pidemmästä käytöstä ei vielä ole saatavilla.

Aktiivisuusrannekkeiden arvioita:

Lue myös nämä blogit:

Kirjoittaja: Pia Puustelli

Faktat

Julkaistu:
Jaa muille:
 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Hei. Kalorinkulutuksesta sellainen kysymys, että vähentävätkö kaikki mittarisi perusaineenvaihdunnan kalorinkulutuksen? Esim. minulla garmin vivoactive vähentää ja garmin edge ei, joten niillä on noin 100 kCal ero tunnissa

 • Hei Heikki! Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestäsi! Minulla ei ole käytössä tällä hetkellä muuta mittaria kuin tuo Vivoactive. Silloin aiemmin testivaiheessa kokeilin MyFitnessPal-palvelua ja siinä huomasin eroja kalorikulutuksen tulkinnoissa Garmin Connectin tuloksiin, vaikka FitnessPal-palvelukin luki kulutuksen Vivoactiven luvuista ja molemmissa huomioitiin perusaineenvaihdunta. Näissä palveluissa oli siis jonkilainen tulkinta- ja laskutapaero. En kuitenkaan seuraa kalorikulutusta niin tarkkaan, että olisin kokenut tarvetta FitnessPalin käyttöön testivaiheen jälkeen.

  Testivaiheessa kokeilin myös Polarin sykevyötä, jonka yhdistin puhelimessani sekä Sports Trackeriin että Polar Beatiin. Tuosta blogini graafista näkyy niiden väliset erot. Koska minua kiinnostaa enemmän syketasojen kuin kalorikulutuksen seuraaminen, en selvittänyt tarkemmin mistä johtuu Sports Trackerin ilmoittamien kalorimäärien huomattava ero muihin nähden, kun sykekäyrät eivät kuitenkaan poikenneet toisistaaan niin paljoa. Ehkä se liittyy juuri mainitsemaasi asiaan.

  Eri laitteisiin en osaa ottaa tämän tarkemmin kantaa, muita rannelaitteita minulla ei Vivoactiven lisäksi ole. En ole enää käyttänyt myöskään Polarin vyötä. Minulle riittä useinmiten rannesykkeen tarkkuus ja silloin kun haluan tarkemman tuloksen liitän Garminin sykevyön Vivoactiveen.

 • Moi, kiitos mukavasta ja perusteellisesta raportista.

  Ostin saman laitteen XXL:n kautta viime viikolla. Laite on ihan OK ja toimii kuten sen on tarkoitettukin. Suomenkieliset valikot ovat selkeälukuiset, syke löytyy ranteesta kevyesti.

  Telian tietoturva ilmoitti tietojen kalastelusta, joten poistin kännykästä ohjelman ja siirryin niin tuttuun läppäritallennukseen. Kello kyllä tallentaa kohtuullisen määrä suorituksia välillä purkamattakin.

  On toki muutamia asioita, jotka ärsyttävät käyttäjää.

  Ensimmäinen oli selvästi laitteen mukana tullut ylimitoitettu sosiaalisuus. Joka ainoasta rasauksesta pitäisi tehdä ”isokin numero” ja jakaa kaikille mahdollisille tahoille. Ei koske ollenkaan minua, laitoin minua lähestyneen amerikkalaistahon karanteeniin.

  Toinen taas tämä koneen tunnista toiseen jatkuva käskytys, joka ilmoittaa että olen velvollinen antamaan heille (valmistaja vai joku muu) yksityistietojani. No en todellakaan anna tietojani ja lupaa.

  Kolmas, vaikka vähäpätöinen. Valikoissa on kaikki maailman ihmelajit valittavissa, mutta niinkin yksinkertainen kuin Sauvakävely puuttuu. Oleellinen suomalainen laji rospuuttoaikoina ja muutoinkin kun talvi/kesäharrastuksiin ei ole mahdollisuuksia.

  Tämmöisiä huomasin, toivottavasti vastaat.

 • Hei Kai! Kiitos viestistäsi, mukava kuulla, että pidit arviotani hyödyllisenä.

  Tuo sosiaalisuus tuntuu nykyään olevan kaikkien laitteiden ja niihin liitettyjen sovellusten lähtöasetus. Itse olen kuitenkin selvinnyt asiasta säätämällä profiilini asetukset yksityisiksi. En tiedä onko laitteen tai sovellusten uudemmissa versioissa jotain eroja niihin, jotka minulla on. Oma laitteenihan on jo kohta vuoden vanha. Olen kuitenkin päivittänyt sekä laitteeni käyttöjärjestelmää, että mobiilisoftaani aina, kun päivityksiä on tullut.

  Itse en ole törmännyt mainitsemiisi tietoturvailmoituksiin, vaikka minullakin on Telian liittymä ja siihen kuuluva tietoturvaohjelma sekä Garmin Connect mobiilisovellus iPhonessani.

  Minulle ei myöskään tule tietopyyntöjä tai jatkuvia jakamisvaatimuksia. Laitan tähän ne asetukset, joita itse käytän. Tietysti sovelluksissa voi olla myös laitekohtaisia eroja (minulla käytössä siis iPhone), mutta kuvittelisin verkkosivulla tehtävien profiilimuutosten toimivan yhteneväisesti.

  Garmin Connect -verkkosivu:
  Profiili ->
  Tietosuoja-asetukset:
  Ketkä näkevät profiilini? -> Vain minä
  Ketkä näkevät suoritukseni? -> Vain minä

  Tilitiedot:
  Markkinointi -> Lähettäkää minulle Garmin-kuntoilupäivityksiä -> Pois päältä.
  Sovellukset -> Ei käyttöoikeuksia muille sovelluksille.

  Julkinen profiili: Useita kohtia, joista voi rastittaa/jättää rastittamatta asioita.

  Ilmoitukset: Sähköposti-ilmoitukset -> Pois päältä.

  Garmin Connect mobiilisovellus (iPhone):
  Muut:
  Yhteydet, Ryhmät, Live Track -> En ole ottanut käyttöön.
  Asetukset ->
  Ilmoitukset: Erillisillä välilehdillä voi hallita sekä mobiili- että sähköpostiasetuksia.
  Muiden valmistajien sovellukset: Näyttää puhelimen sovellukset, joille voi antaa oikeuksia lukea Garmin Connectin tietoja. Kunkin sovelluksen kohdalta ne voi siis ottaa pois päältä, jos ovat päällä.

  Toivottavasti näistä on sinulle apua! Jos ongelmat jatkuvat, voisit ehkä ottaa yhteyttä myös Garmin Suomen käyttäjätutukeen. Itse ainakin laitetta hankkiessani sain sieltä hyvin ystävällistä palvelua. Yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.garmin.com/fi-FI/company/contact/.

  Tuo lajivalikoiman puutteellisuus kyllä harmittaa minuakin. Itse harrastan joogaa, eikä sitäkään löydy listalta. Siellä ei myöskään ole valittavana varsinaista lihaskuntoharjoittelua, joka mielestäni ehdottomasti kuuluisi listalle.

  Toivottavasti pääset eroon ärsyttävistä tietopyynnöistä ja saat laitteestasi irti sen, mitä haluatkin!

 • OK Pia, teen muutokset pikimmiten.
  Kun Telian ilmoitus tulee, sitä on syytä kunnioittaa.

  Ilmoitukset loppuivat poistojen ja Bluetoothin katkaisemisen jälkeen. Kännykkäohjelma on poistettu, pärjään verkollakin.

 • Kuulostaa hyvältä! Aurinkoista kevättä ja liikunnan iloa!