Henkistä hyvinvointia aikatauluttamalla

Pidän lukemisesta, rakastan kirjallisuutta ja koen lukemisen kartuttavan henkistä pääomaani tavalla, josta saan todella hyvän mielen. Tämän hyvän mielen tielle on kuitenkin viime vuosina asettunut hanakasti poikkiteloin klassikko ”ei oo aikaa”. Jo vuosia olen loma-aikoina yrittänyt ahmia kaiken kiinnostavan, mutta rästiin jääneen kirjallisuuden ja hoiperrellut kirjastosta kotiin huojuvat pinot sylissäni.

Tänä vuonna kuitenkin liityin lukupiiriin, joka kokoontuu kuukausittain ennalta sovitun kaunokirjallisen teoksen äärelle pulisemaan lukukokemuksistaan. Olen ollut piiristä valtavan iloinen, se on ollut oikea täsmäase lukemattomuudelleni. Kirjallisuuspiirin perustaminen oli pyörinyt mielessä ideatasolla useammankin kaverin kanssa, mutta toteutus oli aina jäänyt uupumaan.

On tärkeää tunnistaa, mitkä voisivat olla itselle sellaisia asioita, jotka parantaisivat fyysistä tai henkistä hyvinvointia. ”Minä voisin paremmin ja olisin onnellisempi, jos saisin sisällytettyä elämääni enemmän asiaa X”. Useimmiten vastaukset ovat kristallinkirkkaita, kirjallisuusvajeeni on stressannut minua kauemmin kuin kehtaan myöntää.

Monesti kaikelta muulta kuin stressittömältä kuulostavat sitoutuminen ja aikataulutus voivat olla ainoat asiat, joita positiiviseen muutokseen tarvitaan. Muutenkin elämää aikatauluttavana ja kalenterimerkintöjä rakastavana henkilönä nämä ovat keinoina minulle jopa mieluisia. Julkisesti sovitusta ja tussilla kalenteriin kirjoitetusta on helpompi pitää kiinni. Hinta on mielestäni kohtuullinen. Tulen lukeneeksi edes yhden kirjan kuussa, pääsen keskustelemaan ajatuksistani muiden kanssa ja lisäksi olen saanut lukemisen taas osaksi arkirutiineitani.

Ongelma ratkaistu, vaje paikattu.

Faktat

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *