Hyvää ruutuaikaa – liikuntasovellus lapsen innostajana

Olen ollut tympääntynyt aika monta kertaa, kun mieheni räplää puhelinta ennen lenkille lähtöä ja lenkin aikana, kun sovellukset pitää kytkeä päälle. Ärsyttävää. Pitääkö tämä tekniikka ottaa mukaan joka ikiseen asiaan? Mutta nyt olen valmis perumaan puheeni, kun tajusin miten nämä sovellukset motivoivat myös lasta. Lupaan olla kiukuttelematta miehelleni, jos tämä niin hyvää tekevä vaikutus jatkuu.

Latasimme minulle ja 8v. tyttärellemme Sports Trackerit eräänä syksyisenä lauantaiaamuna. Hän innostui heti ja ilmoitti haluavansa mukaan lenkille. Tyttäremme ei ole osoittanut aiemmin jaksamista missään kestävyyttä vaativassa liikuntamuodossa. Kirjastomatkakin pyöräillen on usein tulvillaan narinaa. Hänen liikuntaharrastuksensa on ollut kerran viikossa jumppa ja sinnekin lähtö välillä vaikeaa. Katsahdimme mieheni kanssa toisiimme ja kilpaa nyökkäilimme, totta kai voidaan lähteä lenkille vaikka heti.

Lähdimme hölkkäämään lähimetsään polkuja pitkin, ja tyttäremme sai valita reitin. Muutaman kerran hän väsyi, mutta kourallinen mustikoita ja meidän tsemppauksemme auttoivat. Juoksimme tunnin ja noin 5 km. Otimme muutaman kuvan matkalla ja heittelimme järvivettä niskaamme. Meillä oli mahtava retki ja yhteinen hetki.

Kotona tyttö tarkasteli sovelluksen piirtämää reittiä ja nimesi suorituksen: Mun eka lenkki. Sukulaiset ja tuttavat, jotka käyttävät samaa sovellutusta huomasivat tämän postauksen ja lähettivät kannustusviestejä. Se vahvisti tyttären intoa ja onnen tunnetta. Hän vastaili iloisena jokaiseen kannustukseen ja katseli millaisia lenkkejä muut ovat juosseet.

Jes! Asetimme yhteisen tavoitteen: 50 km juoksua, kävelyä tai pyöräilyä, ja kauan haikailtu skeittilauta olisi hänen. Olemme aiemmin tehneet paperille hiihtomittareita ym. motivaatiotauluja, johon on kerätty suorituksia. Tämä oli updeitattu versio niistä.

Nyt kun aikaa on kulunut neljä viikkoa tästä Sports Trackerin lataamishetkestä, tyttäreni on onnellinen skeittilaudan omistaja. Hän on juossut kaksi lenkkiä lisää ja pyöräillyt isänsä kanssa 49km matkan yhtenä sunnuntaina. Se oli melkoinen suoritus! Olen todella ylpeä ja hämmästynyt äiti. Meidän neitiä tämä applikaatio todella motivoi. Kilpaa isänsä kanssa he vertailevat lukemia ja kannustavat toisiaan puhelimen välityksellä. Ja muiden tuttujen lähettämät kannustavat kommentit ovat erittäin tärkeitä, hän vastaa niihin tunnollisesti ja selkeästi arvostaa niitä. Meillä tämä applikaatio on lyönyt itsensä läpi kerta heitolla. Minäkin olen kääntänyt kelkkani ja napsautan puhelimen päälle kun lähden lenkille. Tekniikka on osa tätä päivää ja auttaa lasta rakentamaan kuvaa itsestään myös liikkujana. Sitä on mahtava seurata!

Sports tracker

plussat:

 • helppokäyttöinen
 • ilmainen
 • kannustus/kommentointitoiminto
 • kuvien lisää lisääminen helppoa

miinukset:

 • yhteys katkeaa välillä metsälenkin aikana
Julkaistu:
Jaa muille:
 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • HEI!

  Samanlaisia ajatuksia minullekin on ollut ettei kännykkä kuulu liikuntaan, kunnes löysin näitä hyötyjä eri mobiilisovelluksista.Voinko linkata juttuusi omassa blogissani http://www.mahkoska.wordpress.com? Ajattelin seuraavassa kirjoituksessani kirjoittaa myös Sport Trackerista ;-)