Kädet savessa

Möykky savea lämpenee käsissä ja lähtee hakemaan muotoaan. Hiljalleen siitä alkaa paljastua esine, jonka voi jo tunnistaa. Mieli lepää.

Kävin viime keväänä pitkän tauon jälkeen työväenopiston keramiikkakurssilla. Aluksi istuin hölmistyneenä ja pyörittelin savea käsissäni. Mitä ihmettä tästä tekisin. Lähdin muovaamaan kulhoa. Ensin tein ison, sitten keskikokoisen ja lopuksi vielä pienen kulhon. Kun aikaa jäi, tein niiden kaveriksi leikkuulaudan.

 

Kun pääsin vauhtiin, en olisi malttanut lopettaa. Onneksi saven kuivuttua pääsin vielä kokeilemaan lasitusta. Tarkkaa hommaa, jossa ajatus ei saanut katketa. Ilo pulppusi sisälläni, kun upotin astiani lasitteeseen ja nostin sen ylös – siinä hetkessä oli jotain riemukasta.

Tajusin vasta tuntien jälkeen, että niiden aikana päähäni ei pälkähtänyt yhtään työasiaa tai muita arjen kiireisiä to do -listoja. Keskityin täysin siihen, mitä olin tekemässä. Se tuntui ihanalta! Käsillä tekeminen tekee aivoille hyvää. Mikä saa sinut parhaiten unohtamaan arjen kiireen ja miten hellit aivojasi?

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *