Kaukosuhteessa ystäviin

Globaalissa maailmassa ystävät eivät aina ole lähellä. Moni ystävistäni asuu eri paikkakunnalla tai toisessa maassa joko pysyvästi tai hetkittäin. Tuttavuuksien asuessa kaukana erottuvat jyvät akanoista – osan kanssa homma kuihtuu kasaan, mutta joskus ystävyys jatkuu tavatessa samasta kohdasta mihin viimeksi jäätiin. Sellaiset kohtaamiset ovat ihania ja antavat energiaa.

Onneksi teknologia luo mahdollisuudet pitää yhteyttä, asui vastapuoli sitten Tampereella tai Tijuanassa. Joidenkin kanssa lähettelen kerran viikossa ikävöimisviestejä, toisten kanssa keskustelen päivittäin mieleen sattuvista asioista. Välillä vähäinen yhteydenpito harmittaa – tuntuu, ettei ole kunnollinen ystävä toiselle.

Toisaalta ei samassa kaupungissakaan asuviin ystäviin tule pidettyä yhteyttä päivittäin, jos edes viikoittain. Välimatka tuntuu jostain syystä kasvattavan paineita yhteydenpitoon, vaikka ystävyyden mittarit ovat aivan muut. Ei sillä ole väliä, kyseleekö arkipäivän kuulumisia jos on läsnä hädän ja riemun hetkissä. Laatu on tärkeää, ei määrä.

Kirjoittaja: Cecilia Bergström

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *