Kesäinen pakomatka Porvooseen

Käristyskupolista ja kesälomasta on kulunut jo hetki, joten lienee paikallaan kerrata yhtä mainiota lomamuistoa. Emme vaimoni kanssa lentäneet tänäkään kesänä karkuun kaukomaille, vaan nautimme tapamme mukaisesti kotimaan kohteista.

Vielä vuosikymmenen pörräämisen jälkeenkin Suomesta löytyy paikkoja, joissa emme ole käyneet. Vaikka ulkomaitakin olemme kiertäneet yksin ja yhdessä, niin kotimaan kohteet viehättävät meitä kerta toisensa jälkeen. Eipähän tule saastutettua niin paljoa ilmakehää lennellessä! Teemme useita kertoja vuodessa retkiä erilaisiin kohteisiin kotimaassa. Usein suuntaamme uusiin ja outoihin paikkoihin, mutta käymme myös tutuissa kaupungeissa tapaamassa ystäviä ja kiertämässä museoita. Museokortti on muuten maailman paras keksintö!

Romanttinen loma kahdestaan on parasta parisuhdeaikaa

Matka kahdestaan on aivan erityistä yhteistä aikaa. Parisuhteen palikat -sivustolla kuvataan yhdessä matkustamista kivalla tavalla:

Matka on parisuhteen täyshoitola. Ollaan erossa töistä ja normaalista rutiinista, voidaan kytkeä vapaalle ja mennä minne halutaan. Ainakin matkalla aikuiset saavat tehdä mitä huvittaa, syödä jälkiruoan ensiksi, nukkua tai valvoa aamuun, kääntyä itään tai länteen ja valita, mikä nyt vaan tuntuu parhaalta. Ja olla kaksin. (Parisuhteen palikat)

Tärkeää yhdessä matkustaessa on löytää yhteinen rytmi. Jos rytmit ovat erilaiset, niin kiireen tuntu voi hiipiä hetkeen ja silloin loma voi alkaa tuntua suorittamiselta. Pidämme hitaudesta ja rauhallisuudesta, eikä päivien tarvitse olla täynnä aktiviteetteja. Sellainen rytmi sopii meille.

Tänä kesänä päätimme tehdä pienen pakomatkan Porvooseen, joka oli meille uusi kohde. Ja miten mahtava kohde se olikaan!

0880-42572.jpg

Majoituimme mainiossa Haikon kartanossa, jossa tunnelma oli todellakin kohdallaan. Kartanoon kuuluu myös kylpylä, joka oli pieni, mutta toimiva.

0880-42566.jpg

Kartanon mailla ja ympäristössä oli aika hyvät lenkki- ja luontopolut, joten tilaa yhdessäololle ja liikunnalle oli runsaasti. Yksityiskohta kartanon arkkitehtuurista.

0880-42567.jpg

Majoitusalueella on sekä päärakennus eli kartano ja kylpylähotelli. Kylpylähotelli ei ole kauhean kuvauksellinen, mutta sisältä se oli viihtyisä. Superhelteillä kannattaa sijoittaa huoneeseen, josta löytyy ilmastointi. Kaikissa huoneissa sitä ei nimittäin ole.

0880-42558.jpg

Porvoon vanha kaupunki on hyvin idyllinen ja turistien suosima paikka. Se on kuitenkin melkoisen uniikki miljöö, joka on hyvä kokea kerran tai kahdesti!

0880-42552.jpg

Mukulakivikadut, kapeat kujat ja välillä melkoisen luovat arkkitehtoniset ratkaisut luovat Porvoon vanhaan kaupunkiin hyvin ainutlaatuisen tunnelman.

0880-42553.jpg

Turisteja vanhan kaupungin alueella pyörii runsaasti, varsinkin sesonkiaikaan.

0880-42554.jpg

Vanha kaupunki on rakennettu hyvin tiiviisti mäen päälle. Kapeita kujia on paljon ja talojen ikkunat ovat usein lähellä kadun pintaa.

0880-42564.jpg

Lomalla tykkään jättää digikameran kotiin ja räpsiä retrosti filkkaa. Nämä kuvat oli muuten kuvattu panoraama-formaatin filmikameralla ja filminä toimi Portra 400. Useat firmat myyvät ja kehittävät filmiä edelleen.

0880-42565.jpg

Ihanat ulkoravintolat kruunasivat vierailumme. Ruoka oli todella hyvää ja välillä tuntui, kuin olisi ollut jossakin ihan muualla kuin Suomessa.

Aina, kun olemme saaneet yhden kotimaan reissun tehtyä, alamme miettiä seuraavaa. Seuraavan reissun hotelli on jo varattu ja sekin löytyy kotimaasta. Suomesta löytyy paljon hienoja ja erikoisia matkakohteita. Mikä on sinun suosikkisi? Vinkkaa suosikkikohteesi alle kommentteihin tai Facebookiin! :)

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *