Kesäkilot kiusaavat makkarissa – mikä neuvoksi?

Kesän pehmeys koristaa kehoa. Petipuuhat kärsivät, kun tulee keskityttyä kaikkeen muuhun kuin kumppaniin. Seksologien mukaan kyvyttömyys elää hetkessä voi estää orgasmin. Kauppalistan tai vatsan makkaroissa pyörivät ajatukset haittaavat siis hommailua. Mutta mikä neuvoksi kun kesäkilot kummittelevat makuukamarissa?

Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalasen mukaan seksissä tärkeintä on itsevarmuus, viestintä ja kumppanin huomioiminen. Näistä mikään ei ole kiloista kiinni.

– Useimmiten tällaiset pelot ja ahdistukset ovat oman pään sisäisiä. Jos kumppani on jo päättänyt lähteä kanssasi sänkypuuhiin niin harvemmin hän alkaa narista kehostasi. Voi itse asiassa olla aika vapauttavaa jos toinen on vähän pullukka, silloin ei tarvitse huolehtia niin paljoa omista lomakiloistaan. Asia kannattaa ottaa puheeksi!

Kokeile näitä pieniä päätöksiä

  1. Tutustu omaan kehoosi – mistä pidät siinä, mikä on parasta? Miten voisit korostaa näitä puolia? Kehu kehoasi joka aamu peilin edessä.
  2. Pukeudu vaatteisiin, joissa tunnet itsesi kuumaksi ja jotka tuovat esiin parhaat puolesi.
  3. Erityisen rohkeat voivat haastaa itsensä esimerkiksi vietteleviin valokuviin.

– Jos sinulla on enemmän ongelmia seksuaalisuuden kanssa, kannattaa kääntyä seksuaalineuvojan puoleen. Neuvonnassa on usein kyse näkökulman vaihtamisesta ja uusien ulottuvuuksien löytämisestä.

Heräsikö sinulle kysymyksiä seksuaalisuudesta? Tutustu Sexpon nettineuvontaan.

Kuva: Keirsten Marie, speechless, CC-lisenssillä
Kirjoittaja: Cecilia Bergström

Faktat

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *