Kesäloma ja läsnäolon ihanuus

Kesäloma ja läsnäolon ihanuus

Tulevan kesälomani omistan läsnäololle. Hellin itseäni ja ympäristöäni, olen intuitiivisempi ja tartun hetkeen. Pohdin, mitä haluan itsessäni vahvistaa. Lomani tulee tuntumaan pitkältä ja onnelliselta, jossa harmonisesti soljun voimaannuttavasta kohtaamisesta toiseen. Kohtaan luonnon, retkeilen mielenkiintoisissa kohteissa. Saan voimaa kulttuurielämyksistä. Käyn dialogia vastavuoroisella tavalla ystävieni kanssa – emme siis vain höpöttele hölmöjä  vaan todella kohtaamme. Hyppäämme ystävien kanssa autoon ja valitsemme matkailukohteen suloisesti ex tempore.

Myös kehoni ja mieleni käyvät dialogia, viestitellen toisilleen tarpeistaan, joita iloisesti toteutan. Reflektoin ja opin ymmärtämään itseäni ja ympäröivän maailman eri tasoja yhä paremmin. Pysähdymme kumppanini kanssa parisuhteemme lähteelle. Annamme tilaa intuitiolle ja luovuudelle. Aurinko paistaa, leppoisa tuuli hyväilee kauniisti ruskettunutta ihoani samalla kun pyöräilemme elämänkumppanini kanssa pitkää, loivaa alamäkeä. Välillä pysähdymme, levitämme nauraen puna-valkoruudullisen liinan nurmelle. Nautimme muutaman mansikan, juomme kuplivaa vitaminoitua vettä ja joogaamme. Etäällä asanoitamme vilkuilevat iloisen uteliaina muutama värikäs perhonen, metsäkauris ja jänö. Tunnemme voimakasta yhteyttä luontoon. Välillä huokaisemme onnesta.

Mansikat_vaaka
Kiitän elämäntapaoppaita, life-style ohjelmia, mainontaa, naisten lehtiä ja Disneyn vanhoja elokuvia lomani tavoitteenasettelusta. Oma mielikuvitukseni ei koskaan kykenisi luomaan näitä lomaonneen johtavia polkuja. Yritän olla päättäväinen – oppaat kertovat, että onni on riippuvainen siitä, miten katson ihmisiä ja maailmaa, miten suunnittelen ja organisoin elämäni. Tulisi myös päästää irti turhasta tavarasta ja ihmissuhteista, mitkä vievät enemmän kuin antavat.

Elämä, kuten lomakin, on arvaamaton. Alitajuntani pikku negatiivinen, murjottava pirulainen tietää, että lomaonnen euforiaa saattavat lieventää
– sade ja kylmyys
– kehoni, joka itsepintaisesti haluaisi vain levätä ja syödä jäätelöä
– kiukutteleva mieleni
– ystävät, jotka intensiivisen vuorovaikutuksen sijasta haluavat kohdata kylmän oluen ja
bändin
– kumppani, joka ei todellakaan joogaa ja vastustelee itsepintaisesti kohtaamisharjoituksia
– aurinkoihottuma, mikä ilmaantuu vaikka aurinko ei paista
– hyttyset ym. otukset, jotka haluavat kohdata minut ei-harmonisella tavalla

En tiennyt, että autossani on suoraruiskutusjärjestelmä. Eilen sain tietää, että kyseinen keskus vaatii pikaisia korjaustoimenpiteitä – siis koko hässäkän vaihtoa. Näin kohtalo auttoi luopumaan turhasta mammonasta ja monesta lomasuunnitelmasta. En tarvitse kvalitatiivisen tai kvantitatiivisen tutkimuksen tuloksia kertomaan, että suoraruiskutusjärjestelmällä on selkeä ja kiistaton yhteys siihen, miten lempein ja harmonisin silmin me ihmiset katselemme tulevaa lomaamme.

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *