Kestävillä valinnoilla hyvä mieli

Arjen kestävät valinnat eivät vaadi suuria seteleitä vaan useimmiten jopa säästävät rahaa! Tässä muutamia vinkkejä, tällä kertaa lähinnä vaatteisiin, lahjoihin ja sisutukseen liittyen, jotka ovat tuottaneet minulle paljon hyvää mieltä, säästäneet rahaa ja pitäneet oman ja läheisteni kodin tavaramäärää kurissa.

 • Anna lahjaksi tavaroiden sijasta esimerkiksi palveluja tai elämyksiä. Esimerkiksi ravintolalahjakortit ovat takuuvarma hitti, ulkona syömiseen ei ole ikinä tarpeeksi rahaa
 • Vie kengät suutarille muutaman kerran vuodessa, pohjien vaihto ja pieni pintakiillotus tekevät kengistä kuin uudet, rahaa kuluu noin 15 euroa ja samalla tuet pienyrittäjää
 • Mieti voisiko jostakin ongelmallisesta vaatekappaleesta saada ompelijan tai käsityötaitoisen kaverin hyppysissä käyttökelpoisen. Esimerkiksi kirpputorilta ostetun vaatteen ei aina tarvitse olla suoraan täydellinen, kunhan et ala hamstraamaan kaapin täydeltä ”sitten joskus” -vaatteita!
 • Osta vaatteille lisäaikaa värjäämällä
 • Lainaa niin paljon kuin pystyt. Kirjojen lainaaminen ja elokuvien vuokraaminen on ihmisille hyvinkin tuttua ja luonnollista, mutta samoin kun et halua ostaa kirjaa, jonka luet vain kerran niin miksi haluaisit ostaa juhlamekkoa, jonka seuraavaa käyttökertaa et näe heti lähitulevaisuudessa? Ainakin pääkaupunkiseudulta löytyy jo vaatelainaamoita! Muista myös ystävien vaatekaapit!
 • Järjestä vaatteidenvaihtopiirejä ystäviesi kanssa. Toisen riepu on toisen aarre! Kaikki tuovat omat pois menevät vaatteensa mukanaan ja ready – steady – pengo!
 • Itsestäänselvyytenä kirpputorit ja kierrätyskeskukset. Jos sydämessäsi on paikka esimerkiksi vanhoille astioille, vintagevaatteille tai retroille nojatuoleille niin nyt on viimeistään aika tutustua lähiseudun kirppis- ja kierrtäyskeskustarjontaan! Netistä löytyy hyvinkin spesifejä kirppisryhmiä, omansa muun muassa Marimekon vaatteille
 • Isommissa hankinnoissa kierrätyskeskusten lisäksi on nykyään apuna myös netin huutokaupat sekä osta ja myy -sivustot. Sivustoille on myös helppo tehdä virtuaalivahteja, jos täysin sopivaa tavaraa ei ole tarjolla juuri tällä hetkellä
 • Muun muassa Facebookin vaihtopiirit ovat käteviä niin pieniin kuin isoihinkin hankintoihin. Raha ei vaihda omistajaa vaan ihmiset saavat luovutettavan tavaran tilalle useimmiten elintarvikkeita ja hyvän mielen nurkkien tyhjenemisestä. Viime keväänä löysin vaihtopiiristä uudet kumisaappaat rikki menneiden tilalle muutamassa päivässä, kahvipaketin hinnalla!
 • Opettele tekemään pieniä kunnostus- ja muutosoperaatioita esimerkiksi huonekaluille. Kodin uusi ilme ei välttämättä vaadi uuden ostamista, välillä yksi maalipurkkikin voi riittää. Opettelin tänä kesänä kunnostamaan tuoleja vaikka olin viimeksi hionut ja maalannut peruskoulussa. Hyvä mieli oli taattu, samassa paketissa tulivat uudet taidot, terve ylpeys omasta sinnikkyydestä ja hienot, kuin uudet tuolit!

Lue lisää:

 

 

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *