Kevään taistelut

Auringonsäteillä ja valon lisääntyneellä määrällä on luontoon ihastuttavia vaikutuksia. Kevät saa aikaan myös outoja käyttäytymisen muutoksia niin eläimillä kuin ihmisillä. Keväthuuma tuo mukanaan keväthulluuden. Kerronpa muutaman esimerkin. Ystäväni Kalle sairastuu joka ikinen kevät autokuumeeseen. Voin kertoa, että se rasittaa suuresti myös kanssakulkijoita. Kaisa vastaavasti huumaantuu sisustuksen uusista trendeistä ja kantaa kaupoista raikkaan värisiä sisustuselementtejä. Johannan kevätkuume taas ilmenee pohjattomalla rauhoittumisen tarpeella. Syvämietiskelylle ainoa oikea paikka on luonnollisesti virtaavan veden äärellä Tiibetissä. Voi, voi – kalliiksi tulevat nämä kaikki kevään hullutukset!

Hulluin koko porukasta olen kuitenkin minä itse. Poden jälleen jokakeväistä koirakuumetta. Olen havainnut, että tänä keväänä koirapölyä on ilmassa huomattavasti enemmän kuin edeltävinä vuosina, jolloin olen kyennyt selättämään huumaavan tahtotilani viimeistään juhannuksen aikoihin.

Hulluuden karkottamiseksi olen jälleen pakotettu aloittamaan saman, toimivaksi todetun pentuvieroituksen. Aloitan terapian ruusunpunaisilla ajatuksilla: ”On aamu. Avaan silmäni hymyillen levollisen yöunen jälkeen. Vieressäni tuhisee koira. Suloinen ihanuus venyttelee ja on heti valmis viemään minut virkistävälle aamulenkille. Kirmaamme hetken niittykukkien keskellä ja telmimme hetken naapurin koiraystävän kanssa. Nautimme kotiin kirmattuamme yhteisen aamiaisen. Minä lähden töihin ja Pluto käpertyy koriinsa onnellisesti tuhahtaen. Arvaatte varmasti, että Pluto tervehtii minua iloisesti, kun palaan kotiin. Koen saavani suunnattomasti pyyteetöntä rakkautta. Tiedän, että asiantuntijat, jotka väittävät, että koira pitää masennuksen loitolla, ovat oikeassa. Agility-tunnin jälkeen olen myös vakuuttunut, että Pluto pitää tyypin 2 diabeteksen sekä sydän- ja verisuonitaudit loitolla. Iltalenkillä meditoimme – istumme rannalla, katselemme järvelle ja tuumimme kauniita ajatuksia”.

Huokaisen syvään ja jatkan pentuvieroitusterapiaa mustilla ajatuksilla. Pääsette helposti sukeltamaan negaation potpuriin seuraavien avainsanojen välityksellä: sade, kura, neulanterävät hampaat, epäonnistunut koirakoulu, haukkuminen, koiraripuli, tukkoon mennyt imuri, tuhotut huonekalut, karvojen valtaama koti, huonosti käyttäytyvä peto, vinkuvat lelut, venyvien työpäivien siivittämä huono omatunto, eläinlääkärimaksut, punkit, käärmeet…

No, joka vuosi ei voi onnistua. Terapia ei vain aina toimi. Haemme pennun juhannusviikolla. Toivotattehan onnea.

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Ihana kirjoitus! Niin tosia nuo molemmat skenaariot. Itselläni on perheenjäsenenäni kissa. Sisäeläimenä se tosin ei paranna kuntoani ulkoilutusta vaatien, mutta alentaa kyllä verenpainetta iltaisin vieressäni kehräten. Ja vaikka kuraa ei sen jaloissa sisälle tulekaan, niin karvoja kyllä riittää joka paikkaan. Taitaa olla hiukan sellainen kompromissi koiraan verrattuna. :)

    Onnea perheenlisäyksen johdosta!