Kevättä keittiössä

Kevätaurinko saa ihmeitä aikaan! Se piristää ja paljastaa. Saattaa aiheuttaa myös kummallisen siivousvimman ja halun loihtia keväistä ilmettä kotiin. Minulle käy näin, joka kevät.  Värit, valo ja lintujen laulu saavat minut raivaamaan kotia ja toisaalta leikkimään asioilla. Jotain kivaa uutta kotiin -kuume iskee minuun kunnolla joka kerta, mieheni kauhuksi. 

Huhtikuisena sunnuntaina se purkautui keittiössä, kun poikani kanssa halusimme tehdä jotain hassua ruokaa. Meidän perhe on jo nautittu monet ulkoruokailut terassilla, kun aurinko on paistanut lämpöisesti. Innostuimme tekemään kaunista ruokaa, jonka voisimme syödä yhdessä ulkona. Tehdään jotain iloista oli poikani toive. Aloimme tekemään keväisiä hedelmä- ja kasvisherkkuja. Kuorimaveitset, leikkuulaudat ja luovuus saivat kyytiä. Meitä nauratti ja se houkutti mieheni ja tyttärenikin puuhaan mukaan. Kuorimista, lohkomista, jalkojen ja silmien etsimistä. Ruualla sai leikkiä!

Tässä muutamia luomuksiamme, jotka syntyivät käden käänteessä, naurun ja popsimisen lomassa.

hämähäkki

Omenasta ja viinirypäleistä syntyi sympaattinen Hämähäkki -Heikki. Mustikat silminä. Onnistuu myös punaisesta omenasta ja rypäleistä. Avokadon puolikkaasta ja mustikoista hämähäkki tulisi hurjemmaksi.

pingu

Pingviinien kunkku syntyi päärynästä, mustaherukoista, appelsiinista ja kiwistä. Aika cool. Haukkaa mun mahasta!

kilpparit
Kilpikonnakaverusten kevätkisa. Kiivi ja rypäleet. Pellavansiemenistä tai neilikoista silmät.

Näiden eläinten tekeminen oli tosi hauskaa ja koko perhettä nauratti ja ihastutti. Meillä oli niin hauskaa, että ihmettelin miksemme aiemmin ole keksineet näitä tehdä. Päätin, että näitä tehdään myöhemminkin, pieniä arjen piristysruiskeita syksyiseenkin ruokapöytään tai vaikka kipeälle kotipotilaalle ruokahalua herättelemään. Kaunis ruoka ilahduttaa.

Tähän mukavaa keväiseen sunnuntaihin kuului hedelmätaiteen lisäksi myös kaunis ja värikäs Pastasalaatti Sydänmerkkiresepteistä. http://www.sydanmerkki.fi/resepti/pastasalaatti

Menu a’la kevätkeittiö:

alkupala: Pihaperhonen

pääruoka: Pastasalaatti

jälkiruoka: Kilpikonnakaverukset ja Hämähäkki-Heikki:)

pastasalaatti3_ElinaHimanen

Kaunis kattaus ja iloisen väristä ruokaa, hyvänmielen päivä ja päivällinen!

(pastakuva: Sydänmerkkikuvat Elina Himanen)

Julkaistu:

Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *