Kirjoittajan kynästä

Esikuvien ihannointi on haitaksi luovuudelle

Olemme mestareita omaksumaan tarinoita. Kun aloitamme uuden harrastuksen, projektin tai työn, meillä on usein mielessämme jonkun muun tekemä saavutus, joka toimii innoittajana omalle tekemisellemme.

Lapsikin sen ymmärtäisi

Parhaillaan lastenkirjaa ohjelmoinnista kirjoittava Linda Liukas totesi tässä kuussa ilmestyneen Imagen haastattelussa, että jos jokin asia tuntuu vaikealta selittää, on mietittävä miten kuusivuotias lapsi ymmärtäisi sen. Liukkaan kohdalla lause koski nimenomaan tietokoneisiin ja ohjelmointiin liittyvän terminologian pukemista kansantajuiseen muotoon, pois pelkästään harvojen ja valittujen kielenkäytöstä.

Välineurheilua: Apple Watch ja älykellojen tulevaisuus

Apple Watch on tulossa markkinoille ryminällä. Joidenkin arvioiden mukaan tämä tarkoittaa sitä, että perinteisemmät aktiivisuusrannekkeet tulevat olemaan vaarassa jäädä sen jalkoihin. Aktiivisuusrannekkeiden kuolemantuomion ehti julistaa jo ainakin Mashable, joka tuoreessa artikkelissaan ennusti kilpailussa tulevan käymään samalla lailla kuin iPadin aikoinaan pyyhkiessä e-kirjanlukijat maailmankartalta lähes tyystin.