Kehräyksen voima

Kissamaista

Olen nyt puolisen vuotta ollut kissaherran nimeltä Paavo onnellinen isäntä. Tätä ennen en ole omistanut kissaa tai muutakaan lemmikkiä. Pakko myöntää, että kissan kanssa eläminen on ollut mukavaa, ja onhan se hienoa kun herra alkaa kehräämään vieressä.

Hella Wella -sivuston infografiikan mukaan salaisuus piilee kissan kehräämisessä. Kissa nimittäin kehrää 20-140 hertsissä ja tällä on terapeuttisia vaikutuksia moniin sairauksiin. Stressi vähenee kun silität kehräävää kissaa — tämän voin todeta jo omien empiiristen tutkimusten kautta todeksi.

Kehrääminen voi myös vähentää dyspnean eli hengenahdistuksen oireita ja laskea verenpainetta. Luille parasta on 25 ja 50 hertsin värinä. Tutkimusten mukaan kissanomistajilla on lisäksi 40% pienempi riski saada sydänkohtaus.

Kehräämisen vibraatiot voivat myös helpottaa turvonneisuutta ja infektioita. Samaten kehräys auttaa kevytkudoksen kuten lihasten ja jänteiden parantumista.

Puolen vuoden kokemuksella voin sanoa, että stressiin kissa auttaa. Omat huolet ja murheet katoavat kissaherran kanssa leikkiessä.

Vielä en osaa sanoa miten kissa vaikuttaa pitemmällä välillä elämääni. Jo nyt siihen on kuitenkin tullut paljon uusia rutiineja.

Onko sinulla kissaa? Huomaatko samoja vaikutuksia, kuin kuvassa?

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • onhan ne kissat ihania :)
    Lievittävät omaa stressiäni

  • Niinpä! Onneksi minulla on kissa kehräämässä kotonakin. On ihanaa, kun se käpertyy iltaisin kainaloon rapsutettavaksi.