Testissä Polar Loop -aktiivisuusranneke

Polar LoopLupasin viime artikkelissani, että tulen kokeilemaan aktiivisuusranneketta. Polar lähetti minulle sellaisen testattavaksi. Polar Loop on kaikessa yksinkertaisuudessaan kuminen ranneke, joka kiinnitetään ranteeseesi. Polar Loop seuraa aktiivisuutta ja unta. Ai niin, ja onhan siinä kellokin.

Aloittaminen

Polar Loopin pakkauksessa on varsin perinteinen sisältö. Mukana tulee itse Loop-ranneke, USB-johto, ohjeita, työkalu rannekkeen säätämiseen ja varatappi rannekkeeseen. Lisäksi testiin tuli H7 sykesensori, jonka pakkauksessa oli tietysti vyö ja itse sensori – tämän pystyy parittamaan Loopin kanssa ja näin saat tallennettua treenisi sykkeet samalla laitteella.

Ensimmäinen operaatio oli se pelottavin. Piti nimittäin etsiä sakset ja alkaa säätämään tuota kumista ranneketta sopivaksi. Tässä ilmeni laitteen ensimmäinen huono puoli: rannekkeen säätäminen sopivaksi leikkaamalla tuntui hirvittävän lopulliselta ja virheherkältä toimenpiteeltä. Laitteen lainaaminen kaverille ei siis onnistu, ellei kaverilla ole samankokoinen ranne.

Polar Loop

Leikkausoperaatiossa selvisi myös,  miksi tuo ylimääräinen tappi tuli mukana. Ne ovat nimittäin pirun herkkiä katoamaan – itselläni yksi tappi pomppasi ilmaan ja meinasi hävitä. Onneksi löysin sen ennen kissaa. Hetken aikaa leikeltyäni oli Loop suhteellisen hyvän tuntuinen ranteeni ympärillä. Jouduin kuitenkin seuraavana päivänä leikkaamaan rannekkeesta vielä hieman lisää kumia pois. Ennen kuin joku kysyy: kyllä, saat kuukauden sisään ostosta ilmaiseksi uuden rannekkeen jos leikkaat sen pilalle tai liian pieneksi.

Seuraavaksi Loop piti kytkeä tietokoneeseen ja luoda Polarille tili, mikäli sitä ei jo ennestään ollut. Loopin tiedot synkronisoituvat Polar Flow -verkkopalveluun, jossa aktiivisuutta on mahdollista seurata. Tällä hetkellä tuo Polar Flow sovellus on saatavilla vain iPhonelle. Muut joutuvat synkronisoimaan laitteen tietokoneen kautta.

Käyttäminen

Käyttäminen on varsin yksinkertaista. Pidät vain ranneketta kädessä ja teet normaaleja arkirutiineja. Rannekkeesta saat suoraan seuraavat tiedot: ajan, aktiivisuuden, kulutetut kalorit ja askelmäärän. Tietoja voit seurata herättämällä laitteen inforuudun hipaisunapilla.

Tuo hipaisunappi oli itselleni hieman ärsyttävän oloinen, sillä se ei tuntunut aina rekisteröivän kosketustani. Vedestä laite sitä vastoin rekisteröi välillä kosketuksen, joka oli oikeastaan vähän huvittavaa. Loopin akkukesto on passeli: latasin parin viikon testisession aikana ranneketta kerran kaksi viikossa. Loop ilmoittaa, kun akkua on 10% jälellä ja lataamiseen menee alle tunti.

Loop pystyy lähettämään iPhoneen muistutuksen, mikäli olet paikallasi liikaa. Mikäli taas et iPhonea omista niin tätä muistutusta et saa, vaan näet sen synkronisoinnin jälkeen Polar Flow -sivustolta. Itselleni näitä muistutuksia tuli lähes joka päivä testijakson aikana, sillä olin osan ajasta kipeänä ja testijaksolle sattui harmittavan monta pitkää työpäivääkin. Itselläni on iPhone käytössä, joten kaappailin siitä alla olevia kuvia teille.

SykemittariLoop ei millään muotoa ole sykemittari, vaikka saatkin sykevyön paritettua sen kanssa. Sykemittarista saat enemmän tietoa ulos itse treenin aikana, kun taas Loopista saat sykkeen ja hieman erilaista infoa. Synkkauksen jälkeen saat hieman enemmän dataa ulos, kuten treenin keston, kulutetut kalorit, keskisykkeen ja kuvaajan sykkeestä treenin aikana.

Artikkelia kirjoittaessa ja Loopin jo ollessa postissa tuli mieleen mahdollisuus parittaa tuo sykevyö puhelimen kanssa. Harmikseni älysin taman vasta nyt sillä tuo käyttää Bluetooth-tekniikkaa ja muistaakseni Endomondo taitaa tukea tätä sykevyötä, kuten myös Sports Tracker -sovellus.

Lopuksi

Polar Loop tuo sinulle mahdollisuuden seurata omaa aktiivisuuttasi helposti. Se on huomaamaton seuraaja ranteessasi ja kulkee mukanasi kaikkialle. Itse kiinnitin käytön aikana huomiota siihen, että paikallaan tulee oltua liikaa ja pitäisi hieman enemmän esimerkiksi jaloitella työpäivän ohessa – teen kuitenkin pääasiassa istumatyötä.

Ostaisinko itse tämän laitteen? En ehkä tämän kokeilun perusteella, sillä tahtoisin päästä kokeilemaan myös markkinoiden muita aktiivisuusrannekkeita. Loop kuitenkin tekee hommansa hyvin – siinä ei ole oikeastaan mitään tarpeetonta. En keksinyt, mitä muuta ominaisuutta rannekkeelta vaatisin, kenties lukuun ottamatta parempaa unen seurantaa, joka on tällä hetkellä lähinnä suuntaa antava.

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin kommenttiboksissa!

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • MOI,
  Millä taikatempulla olet saanut H7 sykesensorin yhdistettyä Sportrs Tracker sovelluksen kanssa? Itseltäni se ei vielä ole onnistunut. Puhelin (Galaxy S4 Active) kyllä tunnistaa sensorin mutta ohjelma ei sitä löydä.

  Kiitos

 • Ostin aparaatin (sykemittari minulla on ollut jo varmaan 10 vuotta). Yllätyksekseni huomasin, että saan liikuntatavoitteeni täyteen jo liki tekemättä mitään ekstraa. Tosin hämmästyin että kulutin peruspäivänä samat kalorit kuin toisena päivänä, jolloin tein yli 10 kilsan sauvakävelylenkin. Tässä heräsi epäily: missä mättää.
  Muutoin hyvä laite:)

 • Hei .Voiko laitteen ladata muuten kuin tietokoneen USB liitännän kautta esim iPhonen 4s kännykkälaturilla? T. Olli

 • Hei,

  Laite oli bloggaajalla lainassa pari viikkoa, tarkempia vastauksia ei meillä valitettavasti ole antaa. Tarkemmissa kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi Polarin tukeen, joka löytyy osoitteesta: http://www.polar.com/fi/tuki/Loop

  :)

 • Hei!
  Onnistuin kadottamaan rannekkeen laturin :( Saako niitä ostettua erillisenä, jos, niin mistä? Entä mitähän sellainen maksaa?
  Kiitos vastauksesta jo etukäteen!
  Yt
  Ulla A.

 • Moi! Leikkasin rannekkeen liian pieneksi ja se puristaa todella. Otanko yhteyttä suoraan polarille vai liikkeeseen,josta ostin laitteen?

  Kiitokset jo etukäteen.

 • Minulle ostettiin tämä joululahjaksi pidin sitä vähän aikaa mutta sitten rupesin saamaan ihottumaa ranteeseen

 • Kävely lenkki ilman sykevyötä.Ainoastaan sport trackerin sovellus,niin kulutus oli vähän alle 500kcal.Sykevyön kanssa vähän alle 1000kcal.Onko tämä normaali juttu?

 • Reijo, olemme huomanneet samaa ilmiötä omassa käytössä. Sovellus käyttää varmaan vain karkeita arvioita sykkeestä. Sykevyön tuoma tarkka tieto parantaa kulutusarvion oikealle tasolle.

 • Hei Marko,
  noviisin kysymys. Lataanko ihan, ihan aluksi rannekkeen akun ennen synkronointia Polar Flow -sovellukseen?