Lähiössä elää ketjureaktio

Kesä on nyt virallisesti täällä. Eilinen sen vahvisti. Kotitielläni on ollut odottava tunnelma jo reilun viikon ajan. Ilmat ovat olleet hyvät, ei enää pahoja yöpakkasia. Nurmikot ovat jo kasvaneet. Kuka puhkaisee patoon ensimmäisen reiän?

Eilen se sitten tapahtui ja piinaava odotus päättyi. Vastapään naapuri päätti syleillä kesää ensimmäisenä ja vetäisi käyntiin nurmenleikkurin. Tasainen säksätys ja vastaleikatun nurmikon tuoksu levisi pihatien muihin omakotitaloihin ja kuin karhut talviuniltaan, kömpivät nälkäiset nurmenleikkurit talvivarastoista ulos auringonvaloon. Pari tuntia myöhemmin koko kadun nurmikot oli ajettu. Paitsi meidän.

Laiska mies katseli ikkunasta ja taisteli naapurustosta leviävää sanatonta painetta vastaan. ”Ei kyllä ihan vielä tarviis. Voi olla vielä pakkasia. Ihan kuin vettä alkaisi kohta satamaan. Ei yötä vasten kehtoo ajaa. Ehkä kaivan painepesurin esiin ja pesen auton.”

Joku voi ehkä päätellä, että nurmenleikkuu ei ole tämän omakotitalonmiehen lempipuuhaa. Turha kuitenkaan pyristellä, naapureiden siistiksi leikatut nurmikot ahdistavat viidakkomiestä sen verran, että joudun syleilemään kesää tänään. Vai pitäisikö hankkia lampaita?

Artikkelikuva: rafael-castillo (lisenssi)

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Täällä itäsuomessa ei ole vielä tuota ongelmaa, Jospa omakotitalonmies ostaisi päältä ajettavan leikkurin,niin työ sujuisi kuin laulu.