Lämmin maalaissalaatti lauantaiksi

Viikon varrella jääkaappiin on jäänyt yhtä jos toista. Tässä huomiseksi kiva ohje, jota voit soveltaa sen mukaan, mitä kaapista löytyy.

Lämmin maalaissalaatti

Valmistusaineet

4 perunaa

1 kananmuna

1 valkosipulin kynsi

2 rkl öljyä

2 ruukkua rapeaa salaattia

3 tomaattia

50 g kinkkusiivuja

50 g juustoa (rasvaa max 17%)

 

SALAATINKASTIKE

0.5 tl sinappia

mustapippuria maun mukaan

0.5 dl öljyä

1 rkl viinietikkaa

 

Valmistusohje

Keitä perunat kypsiksi ja kananmuna kovaksi ja anna jäähtyä. Voit käyttää myös tähteeksi jääneitä perunoita.

Kokoa syvään uuninkestävään astiaan pilkotut salaatin lehdet, tomaatit, kinkkuleikkeleet sekä lohkottu kananmuna.

Viipaloi jäähtyneet perunat ja valkosipulin kynsi. Ruskista ne kevyesti paistinpannulla rypsiöljyssä.

Lisää ruskistetut perunat ja valkosipuli salaatin päälle ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.

Gratinoi salaattia muutama minuutti uunissa 250 asteessa.

Valmista gratinoinnin aikana salaatinkastike: Sekoita sinappi ja mustapippuri. Lisää öljy juoksevana nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lopuksi lisää varovasti viinietikka samalla sekoittaen.

Tarjoile salaatti heti lämpimänä kastikkeen ja Sydänmerkki-leivän kanssa.

Lisää herkullisia Sydänmerkkireseptejä

Faktat

Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *