Asahilla aamuun

Päätin kesäkuussa, että kokeilen jotain uutta liikuntamuotoa kesäloman aikana. Heinäkuun koleista keleistä huolimatta kokeilin sup-lautailua. Se oli mukavaa, mutta jäi vain kokeluksi. Toinen uusi lajikokemus syntyi Asahista, jota pääsin testaamaan yhdellä ohjatulla kurssilla. Ja se tuntui niin hyvältä, että innostuin.

Etenemistä mukavuuden ehdoilla

Työmatkapyöräily on mukavaa. Mankelilla huristellessa kansanterveys kohenee, (maa)kunnat säästävät terveysmenoissa ja maailma pelastuu. Jos et usko, niin laske WHO:n laskurilla. Ikävä kyllä mikään näistä seikoista ei kosketa pätkän vertaa, kun aamulla noukin fillarin täyteen ahdetusta ulkovälinevarastosta.

Kaksi keinoa liikkua kun aika on kortilla

Olen pitkään liikkunut säännöllisesti ja harrastanut liikuntaa melkein päivittäin. Viikkoni täyttyvät usein kamppailulajiharjoituksista, kuntosalilla pullistelusta ja pyöräilystä. Välillä olen hurja ja lähden juoksulenkille tai kokeilen uutta urheilulajia. Aikuisille tarkoitettuja liikuntasuosituksia ja testejä niiden toteutumisen seuraamiseksi olen esitellyt eri ryhmille ja muistanut aina kertoa, että liikunnan lisääminen suosituksia suuremmaksi, hyötyliikunta mukaan lukien, voi tuoda enemmän terveyshyötyjä.…