Lumesta, valosta ja hokkariharrastuksesta

Eilen perjantaina satoi tänne Keski-Suomeenkin lumi maahan. Lisääntyneen valon vaikutus energiatasoon oli välitön. Istun tätä kirjoittaessani junassa ja täytyy sanoa, että ikkunasta vilistävä kirkas maisema tekee niin hyvää, etten välitä vaikka juna ei määränpäähänsä ajoissa ehtisikään.

Uusi vuosi saapui jälleen ja sen mukana ei tällä kertaa tullutkaan kuntoiluinnostusta. Sain nimittäin tartutettua itseeni kuntoiluinnostuksen jo tasan vuosi sitten. Vuodenvaihteen suuret lupaukset eivät aina ole tuomittuja epäonnistumaan, vaan niistä voi tulla jotain pysyvämpääkin.

Vuosi sitten lupasin alkaa nauttia liikunnasta. Tänä vuonna en lupaa mitään, vaan jatkan tuota viimevuotista, jo elämäntavaksi vakiintunutta lupausta. Aion kokeilla luistelua ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Luottavaisin mielin aion suunnata paikkakuntani jääkentälle heti, kunhan pakkaset ovat paukkuneet sen verran, että jää on saatu luistelukuntoon. Olen innoissani, sillä muistan edelleen, miksi luistelu ei ole aiemmin maistunut. Aikaisemmin jalkateräni eivät ole kestäneet kovinkaan pitkäkestoista luistelurupeamaa ilman sietämättömäksi yltyvää kipua. Sama ilmiö toistui lenkkipolulla ja viime vuoden kuntoilujen aikana löysin ratkaisun ongelmaani. Tunsin itseni hieman hölmöksi, kun ymmärsin, että jalkaterän kivut johtuivat siitä äärimmäisen yksinkertaisesta syystä, että sidoin kengännauhani liian tiukalle. Kun veri alkaa kiertää ja lihakset kengät sisällä paisuvat, eikä puristava kenkä anna tilaa verenkierrolle, niin lihakset menevät välittömästi maitohapoille. Joskus liikunnan ilo on todella pienestä kiinni.

Aion kokeilla luistelua hieman kevyemmin sidotuilla nauhoilla ja jos huomaan sen olevan hauskaa, alan harrastaa sitä enemmänkin. Jos se ei ole hauskaa, aion kokeilla toista, vielä kauemmin unohduksissa ollutta aktiviteettiä, nimittäin hiihtoa. Ilo irti talvesta, nyt kun se vihdoin saapuu (toivottavasti)!

Lue tästä vielä aiempi kirjoituksemme, jossa kerromme vaihtoehdosta suurille, elämää ravisteleville uudenvuodenlupauksille.

 

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *