Harjoitukset

Maailman vuorovesien tavoin valokuvausluovuus laskee ja virtaa monille meistä. Joskus luovuus voi käyttää aloituspistettä, keinotekoista tapaa saada valokuvaaja aloittamaan maailman katsominen uudella tavalla helpottaakseen, käynnistääkseen uudelleen, parantaakseen tai parantaakseen valokuvaustaan.

On monia ideoita siitä, miten voit saada itsesi työntämään taiteellisen lohkon läpi tai inspiroimaan sinua laajentamaan rajojasi edelleen. Kaikki eivät sisällä kameraa. Useilla verkkosivustoilla ja kirjoissa julkaistaan ​​erilaisia ​​tehtäviä tai harjoituksia pelottavalle valokuvaajalle. Pidän parempana harjoituksia, jotka 1) sisältävät kameran käytön, 2) ovat vähemmän tehtäviin perustuvia ja 3) ovat hauskoja!

valokuvaaja

Nämä ovat minun versioita erilaisista harjoituksista, jotka on siirretty luovalta sukupolvelta toiselle.

Harjoitus 1: Kaksi tusinaa

Valitse paikka. Seiso yhdessä paikassa ja tee 24 ainutlaatuista valokuvaa samassa paikassa. Et voi liikuttaa jalkojasi.
Kun tein tämän ensimmäisen kerran, osuin virtuaaliseen tiiliseinään noin 12 laukauksen jälkeen, ja se oli silmiä avaavaa monella tapaa. Se todella motivoi sinua olemaan luova varusteidesi ja ympäristön suhteen.

Harjoitus 2: Kymmenen yhtä

Ota 10 ainutlaatuista ja/tai abstraktia valokuvaa yhdestä pienestä aiheesta.
Mitä pienempi aihe, sitä haastavampi tämä voi olla. “Pienen aiheen” ei pitäisi olla “New York City”.

Harjoitus 3: Neljä kulmaa

Valitse yksi aihe ja aseta se, missä se on, kehyksen jokaiseen kulmaan neljä kuvaa varten.
Voitko siirtyä aiheen toiselle puolelle? Tee sama. Ammu kaikki neljä sivua kaikissa neljässä kulmassa, jos mahdollista. Katso mitä keksit!

Neljä kulmaa

Harjoitus 4: Keinotekoiset rajoitukset

Luo rajoituksia kuvaamispäivälle tai viikonlopulle. Rajoitukset voivat sisältää:
Yksi huippuluokan objektiivi
Yksi paikka
Vain mustavalkoinen
Klo 4-5 vain
Vain manuaalinen tila
Valottaa/alivalottaa kaiken

Harjoitus 5: Kuvaa ”filmirulla”

Mene jonnekin, johon olet halunnut mennä ottamaan valokuvia, mutta olet viivyttänyt vierailua. Ota digitaalikamerallasi ”24 tai 36 valotuksen rulla”. 24 tai 36 valotuksen jälkeen olet poissa elokuvasta.
Katso ja ajattele ennen kuvaamista tietäen, että sinulla on vain rajallinen määrä “elokuvaa”. Jos tämä ei pakota sinua tekemään kriittisempiä päätöksiä kuvien suhteen, teeskentele, että ostit 12 valotuksen rullan! Kun elokuva loppuu, vain kävele tai istu ja nauti paikasta.

Harjoitus 6: Kaksitoista tiivistelmää

Valokuva tusinaa abstrakteja yhteisestä kohteesta.
Objektin koosta riippuen saatat tarvita makroobjektiivin tai teleobjektiivin. Kuten harjoitus 2, mutta vain abstraktin salliminen, tämän harjoituksen pitäisi pakottaa sinut näkemään kuva syvemmälle.

matkustava gnome

Harjoitus 7: Kannettava aihe

Kanna kohdetta mukanasi ja aseta se kehykseen kuvaamastasi paikasta riippumatta.
Ajattele kuuluisaa matkustavaa gnomea. Tuo suosikki “asia” retkelle ja selvitä, miten voit sisällyttää sen kuviin. Huomaa, kuinka se määrää kehystyksen ja sommittelun. Ole luova sijoittamalla kannettava aiheesi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here