Matkustamisen 7 positiivista vaikutusta

Olen toissakesästä saakka ollut koukussa yksin matkustamiseen. Silloin lähdin ensimmäiselle soolomatkalleni Berliiniin. 

Suurimman osan Berliininmatkasta majoituin parin ystävän luona, mutta löysin heidän kauttaan myös uusia kavereita. Nyt mahdollisia yöpaikkoja löytyykin kaupungista jo tusinan verran. Suunnitelmaa ei ollut myöskään tekemisen suhteen. Ostin kartan, etsin tapahtumia netistä tai sain kutsuja niihin ja lähdin aina aamulla sinne mihin nenä näytti. Erilaiset taiteen ja kulttuurin muodot olivat suuressa roolissa, nähtävyydet eivät niinkään.

Tämän vuoden puolella olen ehtinyt käymään jo Dubaissa, Kööpenhaminassa ja Wienissä. Seuraavat matkani suuntautuvat Tukholmaan ja Chicagoon. Matkustamistani leimaa sosiaalisuus, suunnitelmattomuus ja spontaanius. Yöpaikkoja löytyy kavereiden ja kavereiden kavereiden lisäksi myös esimerkiksi sohvasurffaajapiireistä. Myös tekemistä näiden kautta löytyy – Dubaissa sain muun muassa kutsun somalihäihin Abu Dhabiin uskaltauduttuani paikallisten sohvanvaltaajien (kuten äitini heitä kutsuu) tapaamiseen.

Matkustamisen positiiviset vaikutukset elämääni:

  1. Tavoitteet. Seuraava matka luo aina välietapin elämään, tavoitteen jota kohti kulkea läpi arjen ja syyn säästää rahaa.
  2. Irti arjesta. Matka irrottaa arjesta huomattavasti tehokkaammin kuin kotona vietetty lomaviikko. Vaikka matkustaminen toki tuo omanlaistaan stressiä, katkaisee uusi ympäristö ja tilanne työstressin kuin seinään.
  3. Seikkailu. Opin toimimaan epämukavuusalueellani ja jopa nauttimaan sille astumisesta. Uusi seikkailu voi alkaa mistä tahansa jos vain uskaltaa heittäytyä.
  4. Stressin vastustuskyky. Opin sietämään suunnitelmattomuutta ja muuttuvia tilanteita. Varastetusta lompakosta selviää, se ei kaada koko maailmaa. Varastettu lompakko ei pilaa edes lomaa. Opetus on erittäin tärkeä – stressaaminen ei paranna tilannetta mitenkään, tekemiseen tarttuminen sen sijaan parantaa.
  5. Ystävät. Sosiaaliset taitoni ja rohkeuteni kehittyvät kun tutustun joskus pakostakin uusiin ihmisiin. Löydän yllättäviäkin ystäviä. Pienenä miinuksena tosin todettakoon, että uudet ystävät jäävät matkakohteeseen.
  6. Hetki. Opin nauttimaan hetkestä, elämään hetkessä ja tarttumaan hetkeen. Jo viikkoon mahtuu massiivinen määrä uusia kokemuksia kun niihin uskaltaa heittäytyä.
  7. Globaali maailmankuva. Saan perspektiiviä elämään ja maailmaan, kun tutustun uusiin kulttuureihin. Ihmiset ja heidän unelmansa ovat yllättävän samanlaisia kulttuurista riippumatta. Uskoni ihmisten hyvyyteen kasvaa.

Kirjoittaja: Cecilia Bergström

Faktat

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *