Tuotearvio: meditaatio mobiilissa

Vuoden ensimmäiset viikot ovat olleet omalla kohdallani aikataulullisesti poikkeuksellisen täyteen buukattuja. Tähän liittyen törmäsin sopivasti kirjailija Bret Easton Ellisin twiittiin, jossa tämä suositteli Tools For Peace -järjestön Stop Breathe & Think -applikaatiota. iPhonelle ja iPadille vastikään julkaistu sovellus tarjoaa työkaluja nopeaan meditaatioon ja kulkee kätevästi mukana taskussa, jolloin mielensä voi rauhoittaa vaikkapa keskellä hektistä työpäivää.

Idea on yksinkertainen: kirjautumisen jälkeen sovellus kyselee, millaisena käyttäjä parhaillaan kokee henkisen ja fyysisen hyvinvointinsa. Tämän jälkeen lisätään listasta viisi tunnetilaa, jonka perusteella sovellus ehdottaa päivään sopivia, viitisen minuuttia kestäviä meditaatioharjoituksia.

Ensimmäisenä sovelluksessa herättää huomion sen tyylikäs ulkoasu: piirrokset ja värimaailma luovat välittömästi miellyttävän, varmasti laaja-alaisesti moniin ikäryhmiin uppoavan tunnelman. Itse harjoitukset kuitenkin osoittavat sovelluksen puutteet – sisällöllisesti hieman ympäripyöreät rentoutumispuheet ajavat kyllä asiansa, mutta eivät tarjoile kovin syvällistä pureskeltavaa. Tässä mielessä on myös harmillista, että harjoituksia on sovelluksessa niin vähän: ainakin toistaiseksi määrä rajoittuu viiteentoista variaatioon.

Kyse on silti niin uudesta sovelluksesta, että monipuolisuutta on luultavimmin luvassa tulevien päivitysten myötä. Tällaisenaan se toiminee vaikkapa hyvänä lisänä Oma Päätös -pelille: kenties kevyt mobiilimeditointi helpottaa myös pienten päätösten onnistumisessa.

Stop Breathe & Think on saatavilla ilmaiseksi App Storesta.

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *