Mistä koostuu hyvä työpäivä?

Hyvä työpäivä alkaa rauhallisesta aamusta, jossa on aikaa herätellä itseään tähän päivään. Siihen kuuluu aamuisen ilman haistelu postilaatikolle kävellessä ja päivän lehden nappaaminen kainaloon. Näin syksyllä on aamuisin jo viileää. Viileys tuntuu aamutakin läpi kirpeänä tunkeilijana, mutta sitten onkin mukava avata ulko-ovi ja haistaa aamukahvin tuoksu. Viileinä syksyn aamuina kaipaa lämmintä ylleen ja onkin mukavaa vetää villasukat jalkaan lehteä lukiessa.

Itselläni on onni asua kohtuullisen lähellä työpaikkaa ja hyvään työpäivään kuuluu mukavasti sujunut työmatka, jossa ei synny turhia aggressioita auton ratissa. Lähden liikenteeseen yleensä vasta pahimman ruuhkan hälvettyä, kiitos joustavan työajan.

Työhuoneeni on tällä hetkellä remontin kourissa, joten olen milloin missäkin vapaassa huoneessa. Se syö keskittymiskykyä ja samalla luovuutta, kun energiaa kuluu uusiin tiloihin asettumiseen. Olen kuitenkin havainnut tässä sen hyvän puolen, että työkavereita tulee nähtyä eri vinkkelistä, kun on vierailijana muilla osastoilla. Työkaverin huoneessa työskennellessä on hieman olo kuin olisi väärässä paikassa oikeaan aikaan. Tavaroita ei oikein kehtaa levitellä ympäriinsä eikä siirrellä kovin kauas toisen paperipinoja ja varsinkaan työtuolin säätöihin ei uskalla koskea! Välillä tekeekin hyvää pitää etäpäivä tai kaksi, jotta saa kunnolla keskityttyä pohtimista vaativiin hommiin. Etäpäivien ehdoton hyvä puoli onkin se, että voi aamusta aloittaa työnteon vaikka aamutakki päällä, eikä mene aikaa vaatteiden valitsemiseen tai meikkaamiseen. Liian monta etäpäivää peräkkäin tekee minusta kuitenkin mökkihöperön. Työkaverit ovat siis ehdoton osa hyvää työpäivää.

Lounaan ja kahvitaukojen merkitystä hyvän työpäivän jaksottajana ei voi väheksyä. On lounaaksi sitten omia eväitä tai sydänmerkkilounas ruokalassa, niin siinä saavat aivot levähtää ja tulee keskusteltua ehkä muustakin kuin työasioista. Ja kaiken kruunaa tietysti hyvä kahvi, jonka normaalioloissa keittelisin itse, mutta nyt remontin vuoksi Moccamaster viettää ansaittua syyslomaansa.

Hyvään työpäivään kuuluu tietysti mukavasti soljuvat työt. Mieltä hivelee to-do-listan lyheneminen ja asioista ajan tasalla oleminen. Sähköpostit on käsitelty ja järjestyksessä ja kaaoksen sijaan minulla on hallinnan tunne tilanteesta. Tämä kaikki ennakoi tietysti sitä, että seuraavastakin päivästä on muodostumassa hyvä työpäivä.

Hyvän työpäivän mahdollisuus voi kuitenkin olla olemassa myös silloin, kun to-do-lista onkin työpäivän jälkeen pidentynyt entisestään ja sähköposteista vain osa on raivattu – siinä ei auta muu kuin vetää seuraavana aamuna syvään henkeä ja aloittaa työpäivä hyvällä kupillisella kahvia, parantaa hetki maailmaa työkavereiden kanssa ja sen jälkeen jatkaa siitä mihin eilen tuli jäätyä. Kukaties työpäivästä muodostuukin loppujen lopuksi ihan hyvä ja to-do-lista on ainakin hieman lyhempi kuin aloittaessa.

Toivotan Hyvää työpäivää kaikille!

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *