10 + 1 verkkokurssia uuden taidon opetteluun

Yksi merkki lähestyvästä syksystä on kansalaisopistojen kurssi-ilmoittautumisten avautuminen. Olen osallistunut kansalaisopistojen kursseille lähes joka vuosi ammattikorkeakoulusta valmistumisen jälkeen ja parilta kurssilta hain vauhtia jo opintojeni aikana. Kurssit ovat mahtavia tapoja toteuttaa itseään. Ikimuistoisimpia kursseja ovat olleet japanin kielen peruskurssi, hopeakorukurssi, piirrustuskurssi ja tietysti puutyökurssi. Kursseilla oppii taitoja ja ainakin itselle ne ovat olleet hyviä kanavia luovaan työskentelyyn.

Joka syksyistä on myös epämääräinen ahdistus siitä, että mahtuuko kurssille mukaan. Laitan ilmoittautumisaamulle pyhän kalenterimerkinnän, jonka päälle en ota mitään muuta, en vaikka presidentti soittaisi ja pyytäisi audienssia. Kalenterimuistutuksen lisäksi minulla on yleensä kaksi herätystä soittamassa kymmentä minuuttia ennen h-hetkeä.

Ja sitten kun se ilmoittautumisen hetki koittaa, niin kuten arvata saattaa, tietokone kaatuu samalla hetkellä. Sitten kun kone on käynnistynyt uudestaan ja pääsee takaisin palveluun, saa huomata päässeensä varasijalle 13.

Pettymys on riipaiseva ja tumma pilvi laskeutuu väkisin pään ylle. Varasijoituksesta huolimatta elämää on jatkettava ja uusien asioiden oppimiselle on löydettävä plan b. Listasin alle 10 ja yksi verkkokurssia, joiden avulla voi opetella uusia taitoja. Verkkokurssi on harvoin lähiopetuksen veroista, mutta kehitys kehittyy ja nykyään on aika paljon hyviä vaihtoehtoja.

10 + 1 verkkokurssia

1. Verkkojoogaa kotimaisessa Yogaiassa

Kokeilimme vaimon kanssa Yogaiaa ja olimme molemmat hämmästyneitä, kuinka hyvin palvelu toimi. Telkkarin edessä on tilaa istua ja vääntäytyä erilaisiin asentoihin. Jos telkkarissa on webkamera, voi ohjaaja jopa antaa ohjeita tv:n läpi!

2. Valokuvauksen peruskurssi verkossa

Kotimainen verkkokurssi antaa nopeasti omaksuttavassa paketissa perustiedot valokuvaamiseen. Kannattaa myös etsiä Facebookista valokuvauksen harrastajille tarkoitettuja ryhmiä, joista voi saada palautetta omille valokuvilleen ja nähdä muiden ottamia kuvia. Katso esimerkiksi Luontokuvaus-FB-ryhmä.

Televisiosta tuttu Elixir tarjoaa monenlaisia peruskursseja liikuntaan, kannattaa tutustua esimerkiksi seuraaviin:

3. Juoksukoulu

4. Sauvakävelykoulu

5. Kuntosalikoulu miehille ja sama naisille optimoituna.

6. Tanssikoulu

7. Kielten opiskelu palkitun Duolingo-sovelluksen avulla

Barack Obamakin käyttää Duolingoa kielten opiskeluun! Kokeilin itsekin Duolingoa lukioranskani herättelyyn ja sovellus toimii mainiosti. Sovellus kuljettaa opiskelijaa eteenpäin pelillisen käyttökokemuksen avulla. Kieltä tulee opeteltua kuin huomaamatta ja uskallan väittää, että ranskani terävöittyisi 10 minuutin päivittäisellä harjoittelulla todella hyväksi. Sovellus laittaa käyttäjänsä myös puhumaan ja osaa kuunnella ääntämystä! Androidille, IOSille ja Windows Phonelle.

8. Opi neulomaan

9. Opi virkkaamaan

Neulomalla ja virkkaamalla voi aloittaa pipojen, kaulahuivien ja villasukkien tekemisen. Pukinkonttiin ne ehtivät hienosti, vaikka hitaasti valmistuisivatkin!

10. Opi melkein mikä tahansa digitaalinen taito

Jos englannin kieli sujuu hyvin, niin Lynda.comissa voi oppia teemoiteltuja opintokokonaisuuksia videoiden välityksellä. Palvelussa on paljon digitaalisuuteen liittyvää ammatillista sisältöä, mutta sen avulla voi opiskella myös perinteisempiä taitoja, kuten piirtämistä ja lauluntekoa. Lynda on maksullinen, mutta tarjoaa ilmaisen kokeilujakson (luottokortti vaaditaan).

+ 1. Kurssi tuoreeltaan diagnosoiduille kakkostyypin diabeetikoille

Diabetesliitto järjestää Tyyppi 2 tutuksi -verkkokursseja kakkostyypin diabeetikoille. Kurssi sisältää hyvin kattavasti tietoa elämäntapojen muuttamisesta, liikunnasta, terveellisestä ruokavaliosta ja luonnollisesti kakkostyypin diabeteksesta ja sen kanssa elämisestä. Hieno tapa aloittaa syyskausi! Kurssi kestää kuusi viikkoa ja se on maksullinen, mutta huokea. Kursseilla ei pelkästään lueta verkkotekstejä tai katsella videoita, vaan mukana on Diabetesliiton henkilökuntaa ohjaamassa, vastaamassa kysymyksiin ja antavatpa he kotitehtäviäkin. Kurssille mahtuu rajallinen määrä osallistujia, joten kannattaa olla nopea.

 

artikkelikuva Vastarannan virkkaaja -blogista.

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *