Ole ylpeä nörttiydestäsi – Se voi johtaa suuteluun savukepaikalla

Yhä useampi nörtti on nykyään ylpeä harrastuksistaan. Osaltaan tähän on vaikuttanut konsolipelien valtava suosio. Siinä missä tietokoneilla ja konsoleilla pelaaminen liitettiin ennen stereotyyppisesti huonoihoisiin ja pulskiin pikkupoikiin (jollainen toki itse olin), on pelibisnes tätä nykyä miljardeja euroja tahkoava teollisuudenala.

Omia ennakkoluulojaan vastaan on silti vaikea taistella. Minulla on ystäviä, jotka harrastavat larppausta eli liveroolipelejä. Nyt ei puhuta ”stereotyyppisistä nörteistä”, vaan arvostetuista toimittajista, televisiotuottajista ja muista media-alan työntekijöistä.

Vaikka olen työskennellyt koko pitkän ikäni pelitoimittajana, minun on silti vaikea suhtautua larppaukseen muuten kuin huvittuneesti. Tiedän tämän olevan totaalisen väärin. Olen itse 37-vuotias, keski-ikää lähestyvä mies, ja seikkailen haltiametsissä kotikonsolini ääressä harva se päivä Elder Scrolls V: Skyrimin ääressä. Millä tavalla oma konsolipeliharrastukseni on jotenkin coolimpaa kuin sosiaalisia kontakteja kehittävä, nopeaälyistä reagointia tilanteisiin kehittävä liveroolipelaaminen?

Ei millään. Ihminen vain tuppaa suhtautumaan itselleen tuntemattomiin asioihin joko pelokkaasti tai huvittuneesti.

Minulla kesti vuosia, että uskalsin kutsua itseäni pelitoimittajaksi. Häpeilin harrastustani, josta olin tehnyt itselleni ammatin muiden kirjoitustöiden ohella. Muistan yhä hetken jolloin tajusin, että omasta nörttiydestään voi olla ylpeä.

Vuosikausia sitten istuin baarissa ystävieni seurassa. Olut virtasi, ja yhtäkkiä minulle entuudestaan tuntematon, pöytäseurueeseen liittynyt tyttö vieressäni kysyi, mitä teen ammatikseni. Sanoin olevani toimittaja. Tyttö kysyi mistä aiheista kirjoitan. Häpeillen mutisin jotain musiikki- ja peliharrastuksestani.

Tätä seurasi silmien pyörittelyn ja vaivautuneen hiljaisuuden sijaan parin tunnin keskustelu konsolipelien historiasta, suosikkipeleistämme, nykyisistä japanilaisista roolipeleistä ja niiden suhteesta länsimaihin sekä lyhyt kuolanvaihtosessio baarin savukepaikalla.

Nörtti, älä häpeä harrastustasi. Parhaimmillaan sen kautta aukeaa uusia keskusteluja ja potentiaalisia suutelutovereita.

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *