Pihtaaminen ei ole vain kumppanisi syytä

Pidämme itsestään selvyytenä asioita, jotka ovat osa arkeamme. Nämä asiat voivat olla meille todella tärkeitä ja kiireiden keskellä unohdamme arvostaa niitä. Yksi tällainen asia on parisuhde.

Aivan, puhun siitä henkilöstä, jonka kanssa nukut samassa makuuhuoneessa.

Meidän tulisi muistaa, että seurustelu ei lopu alkuhuumaan. Kumppani ei ole henkilö, joka käydään narraamassa parisuhdemarkkinoilta vain omien tarpeidemme tyydyttäjäksi. Jaat petisi elämäsi tärkeimmän ihmisen kanssa.

On täysin absurdia olettaa, että makuuhuoneessa pyyhkisi hyvin, jos molemmat elävät erillistä elämäänsä saman katon alla.

Kumppanit ajautuvat toisistaan henkisesti erilleen, kun yhteistä aikaa ei löydy: on harrastuksia, töitä, muita kavereita ja lapsia. Lähes huomaamatta henkilö, jonka kanssa seurustelit muuttui kämppikseksi.

Seksiäkin tärkeämpää parisuhteessa on yhteinen aika. Pitää olla yhteisiä harrastuksia, hetkiä ja puheenaiheita. Ne tuovat meidät lähemmäksi kumppaniamme, parasta ystäväämme. Kun molemmat ovat henkisesti läsnä ja panostavat yhteiseen aikaan, myös seksielämä löytää uusia ulottuvuuksia.

Jos makuuhuonemenoon toivoo lisää liukkautta, kannattaa miettiä, mitä voisi tehdä asian hyväksi. Vietämmekö kylliksi yhteistä aikaa? Mitä kumppani toivoisi? Valitettavasti stressaava arki ja rahahuolet tuovat haasteita terveisiinkin parisuhteisiin. Tällä on selitetty muun muassa erojen lisääntymistä.

Jos tuntuu, että oma parisuhde on ajautumassa kämppis-tilanteeseen, on tingittävä muista osa-alueista. Kavereihin ja harrastuksiin ehtii panostaa myöhemminkin.

Wall Street -elokuvien päähenkilö, pörssihai Gordon Gecko totesi vankilasta vapauduttuaan: ”Money isn’t the most valuable asset you have. Time is.

Loppujen lopuksi valintamme kertovat arvostuksistamme. Parisuhteeseen aikaa investoiva henkilö saa sijoitukselleen hyvän koron. Huono sijoittaja jää nuolemaan näppejään.

Jos koet olevasi oikeassa parisuhteessa, panosta siihen sen mukaisesti ja nauti voitoista.

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • ”Money isn’t the most valuable asset you have. Time is.” however ussually you need money to get there when you and her/him have bed to gettin started. but thats only my point of view…