Pyykkitelineestä polven kuntouttajaksi – Erään kuntopyörän tilitys omistajansa laiskuudesta

Omistajani hankki minut kolmisen vuotta takaperin ystävältään. Hän lupasi ostaa ystävälleen kokiksen, kun he seuraavan kerran kohtaavat. Muuta maksua omistajani ystävä ei minusta halunnut.

Omistajani haki minut ystävältään isänsä autokyydillä. Mahduin takapenkille helposti, sillä minut saa kasaan yhtä vipua vääntämällä.

Omistajani polviongelmat alkoivat neljä vuotta sitten. Hänen polvensa takanivelet kuluivat jalkapallon aiheuttamasta rasituksesta. Vuoden verran hän oli pelaamatta kokonaan. Painoa tuli lisää, kun ainoa liikunnanmuoto jäi unohduksiin.

Omistajani oli kuitenkin määrätietoinen. Hän halusi kuntouttaa polvensa. Lääkäri kertoi hänelle, että kuntopyöräily vahvistaisi lihaksia nivelten ympärillä. Toinen vaihtoehto olisi nivelleikkaus. Se maksaisi kuitenkin tuhansia euroja, eikä se välttämättä auttaisi. Omistajani päätti sitten hankkia minut.

Alkuun suhteemme oli mukava. Hän oli juuri hankkinut itselleen Netflixin, ja hän istui usein päälläni ja katsoi elokuvia ja televisiosarjoja innoissaan pyöräillen. Parhaimmillaan hän polki minulla 200 kilometriä viikossa.

Vuoden jälkeen hän kuitenkin unohti minut. Olin sen verran tehokasta kuntoilua, että yhtäkkiä polvi kesti 25-30 minuutin jalkapallo-ottelut. Se riitti omistajalleni, ja hän jatkoi jalkapallouraansa harrastesarjassa. Minulla kävi niin kuin käy todella monelle kuntopyörälle. Omistajani verhoili minut pyykkäämisensä jälkeen lakanoihin. Minusta tuli pyykinkuivausteline.

Nyt omistajani on kuitenkin saanut kuntopyöräilypistoksen uudelleen. Ensi kuussa jatkuu Game of Thrones -televisiosarja. Omistajani suunnittelee istuvansa päälläni ja polkevansa 50 minuutin pyörälenkkejä fantasiasarjaa televisiosta tiiraillessaan.

Toivotaan näin. Ei omistajani polvi vieläkään täysin kunnossa ole, ja kaikenlainen liikunta tekisi hänelle hyvää. Jalkapallokausikin alkaa pian, ja omistajani peruskunto on talven jälkeen heikko.

Lupaankin houkutella hänet pyörälenkeille asunnossaan vähintään kerran viikossa.

Faktat

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *