Raakaruokakakku tutustuttaa helposti terveelliseen ravintoon

Edellisessä blogikirjoituksessani loihdittin maukkaita kesäkurpitsarullia. Tällä kertaa valmistamme jälkiruokaa aidoista ja alkuperäisistä raaka-aineista.

Raakaruokakakku on erinomainen tapa tutustua raakaruuan maailmaan. Tässä muutama syy:

  • Jälkkäri on turvallinen tapa tutustua uusiin jännittäviin ruuanlaittotapoihin. Jos ruoka ei maitakaan, maha on jo kylläinen pääruuasta.
  • Raakaruokakakut osoittavat, että herkullista jälkkäriä saa ilman, että käytetään tolkuttomasti voita ja valkoista sokeria.
  • Raakaruokakakku on terveellinen ja maistuva jälkkäri, almost too good to be true.
  • Kakku säilyy pitkään jääkaapissa, sillä sitä ei ole kuumennettu mitenkään eikä kakku sisällä eläinperäisiä tuotteita.

Useimmissa raakaruokakakuissa käytetään pähkinöitä ja taateleita tuomaan kakkuun rakennetta. Neitsytkookosöljyllä on taas tärkeä tehtävä pitää kakku kasassa. Jääkaappilämpötilassa kookosöljy kiinteytyy siten, että kakkujen rakenne pysyy eheänä.

Tässä helppo ohje raakaruokakakkujen maailmaan. Tässä reseptissä ei käytetä kookosöljyä, vaan luotetaan pähkinöiden ja taateleiden muodostamaan massaan.

Suklainen raakakakku

Pohja:

Raaka-aineet pohjaan

Raaka-aineet pohjaan

2,5 dl pekaanipähkinöitä (korvasin parapähkinöillä)
1,5 dl manteleita
6 dl taateleita
2 rl raakakaakaojauhetta

Poista taateleista kivet ja hurisuttele ainekset tehosekoittimessa. Suositeltavaa on sekoittaa aineksen 2 – 3 osassa, jotta seoksesta tulee hienoa. Pääasia on kuitenkin, että seoksesta tulee tahmeaa. Levitä seos kakkuvuuan pohjalle.

Kuorrutus:

Kuorrutuksen raaka-aineet valmistuvat tehosekoittimessa.

Kuorrutuksen raaka-aineet valmistuvat tehosekoittimessa.

3 avokadoa
1 banaani
2,5 dl taateleita
3 rl raakakaakaojauhetta
4 rl agave-siirappia

Pilko ainekset blenderiin ja sekoita, kunnes seos on kermaisen notkea. Levitä seos pohjan päälle ja asettele halutessasi pekaanipähkinöitä koristeeksi. Laita kakku tunniksi pakastimeen. Tämän jälkeen kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa. Sen maku kehittyy vielä parin päivän ajan.

Pohjan voi halutessaan jättää hieman muruisemmaksi, kunhan seos on tahmeaa.

Tämän näköistä jälkeä tuli tehosekoittimessa. Pohjan voi halutessaan jättää hieman muruisemmaksi, kunhan seos on tahmeaa.

Helppoa vai mitä? Tämän reseptin tarjosi Morsio blogissaan. Olisi todella kivaa kuulla lisää raakaruokaideoita kommenttiosiossa. Raakaruokien avulla avautuu kokonaan uudenlainen ruuanlaiton maailma!

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *