Saat motkottaa vartin ja sitten rentoudutaan

Perjantai on useimmille viikon paras päivä. Olet ahkeroinut töissä ja on aika vaihtaa vapaalle. Usein kuitenkin on sellainen olo, että täytyy saada vielä vähän maistella viikon tapahtumia, ennen kuin voi täysin siirtyä viikonloppumoodiin.

Meillä on saunavuoro perjantaisin. Aina kun ehdimme, sitä myös käytämme. Olemme naureskelleet, että meille on syntynyt ihan itsestään yhteinen tapa, mikä toistuu saunareissuilla. Ensimmäisen vartin aikana on hyvä purkaa mielen päältä asioita. Sen jälkeen alkaa pehmeä laskeutuminen viikonloppusuunnitelmien pariin ja latautuminen uuteen viikkoon.

Stressiä on monenlaista. Toisilla se buustaa tekemistä, kun kroppa käy kierroksilla. Toiset jäävät roikkumaan yksityiskohtiin. Hyvä määrä stressiä on joskus ihan ok, mutta jatkuva kuormitus ei tee kenellekään hyvää. Stressi vaikuttaa verenpaineeseen ja korkea verenpaine taas koko kroppaan.

Saunominen rentouttaa ja laskee verenpainetta. Siitä on jopa tehty tutkimusta. Kun saunomiseen lisätään kiireettömyys, hyvä seura ja saunajuoma, on paketti täydellinen. Saunan ei aina tarvitse olla mökkirannassa tai lämmitä puilla, jopa uimahallin sauna voi saada ihana raukean ja stressittömän olotilan aikaan. Pääasia on, että pystyy päästää irti ja antaa asioiden valua pesuveden mukana pois.

Käydäänkö teillä päivänpolttavat aiheet läpi saunassa? Onko sinulla saunarituaaleja?

Susanna Manu

Faktat

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *