Saippuakuplassa

Opin kesälomalla tärkeän taidon; kuinka saippuakuplan sisään mennään. Päätin loman alussa tehdä kokeilun, kuuntelen lyhyen meditaation joka päivä ja katson mitä tapahtuu, osaanko rentoutua.

Ostin Heli Heiskasen cd;n Kotona omassa kehossani, joka sisältää meditaatioharjoituksia herkille ihmisille, jollaiseksi itseni luokittelen.

Valitsin levyltä ensimmäisen harjoituksen ja kuuntelin sen melko säännöllisesti joka päivä iltaisin. Joskus pakenin lapsia ja miestäni jopa autoon istumaan saadakseni rauhaa tälle hetkelle. Ja tulin aina rauhallisempana takaisin. Lapset huomasivat, että olin tyynempi, en provosoitunut pienistä kinoista. Poikani sanoi ”Äiti, sä oot jotenkin kivempi nyt.”

Olen ostellut meditaatiolevyjä ennenkin ja harjoitellut rauhoittumista jonkin verran, mutta aina se on lopahtanut ennen kuin siitä on tullut tapa. Olen myös käynyt mindfulness-lyhytkursseja ja osaan jo jonkin verran tekniikkaa, mutta helppoa se ei minulle ole. Keskityn hengitykseen, rintakehään ja ilman virtaamiseen..mutta ajatukset vaeltavat, ne todella vaeltavat. Aina minulle käy niin, että huomaan ajattelevani kaikkea maan ja Stockmannin väliltä. Mutta nyt päätin taas harjoitella, oikein tosissaan.

Tein harjoituksen kerran myös ystäväni kanssa, hiljaisessa mökissä, jossa lapset nukkuivat ja kynttilät paloivat. Mietin uskallanko ehdottaa ystävälleni moista, mutta kyllä kannatti. Olimme saaneet lapset nukkumaan ja juoneet lasit viiniä ja höpöttelimme rauhallisessa hämärässä mökissä villasukissamme. Rohkaisin mieleni ja ehdotin, että tehdäänkö 7 min meditaatioharjoitus yhdessä, johon ystäväni hieman odottavalla ja innostuneella nyökkäyksellä vastasi. Makasimme sohvilla ja kuuntelimme harjoituksen. Huomasin muutaman kerran taas ajatusteni vaeltavan, että mitäköhän hän tykkää tästä? Mutta onnistuimme yhdessäkin olemaan omissa tiloissamme ja rauhoittumaan omiin kehoihimme. Ja wau millaista keskustelumme oli tämä jälkeen, löysimme syvemmän itsemme ja tulimme todellisina omina itsenämme esiin. Se oli todella tervehdyttävä kokemus. Ystäväni oli myös hämmästynyt, miten pienellä harjoituksella tuli rauhallinen mieli ja tunne, että on hyvä näin.

Tämän sitkeän harjoittelun tuloksena opin ulkoa kaksi kohtaa levyltä, joita toistan mielessäni nyt joka ilta:

  1. Päästän toisten ihmisten asiat, tunteet ja energiat palaamaan takaisin ihmisille joita olen tänään kohdannut, magneetin tavoin asiat palaavat takaisin näille ihmisille ja samalla vedän omat ajatukseni, tunteeni ja energiani takaisin itseeni.
  2. Teen itseni ympärille ison kuplan, saippuakuplan, joka läpäisee sisäänsä vain minulle hyvää tekeviä asioita. Muut asiat kimpoavat pois, koskettamatta minua mitenkään.

Nämä kaksi asiaa iltaisin mietittynä ovat tulleet tavaksi ja selkeästi tehneet minulle hyvää. Olen oppinut olemaan miettimättä ja murehtimatta, rajaamaan omaa itseäni. Vielä on paljon opittavaa, mutta olen astunut ensimmäisen selkeän askeleen irti päästämisen ja levollisuuden suuntaan.

Suosittelen Heli Heiskasen levyjä, ja sitkeää harjoittelua kaikille, jotka haaveilevat mielenrauhasta. Olen hitusen kivempi äiti nykyään ja ylpeä siitä.

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *