Slush, start-upien Assembly – Podcastissa hyvinvointiyrittäjät

”Mikä se Slush oikeestaan on? Miks mä en oo oikeestaan ees kohdannut sitä?” kysyy ystäväni junassa kun olemme menossa dyykkaamaan. Voisin olla Slushin päätösbileissä, mutta tapahtuma ja työkokoukset ovat vieneet mehut kokonaan. Jos en olisi tässä, makaisin kotona pelaamassa kännykkäpelejä.

”No ei sun oikeestaan oo kuulunutkaan kuulla siitä. Sä et oo sijoittaja eikä sulla oo start-uppia.” onnistun kiteyttämään. En ollut tullut aiemmin ajatelleeksi, että eihän minunkaan olisi varsinaisesti kuulunut tapahtumasta tietää. Paitsi ehkä median edustajana.

Twitterissä joku kuitenkin vertasi Slushia 90-luvun Assemblyyn. Sieltähän se linkki löytyikin. Samat ihmiset, jotka koodasivat aikoinaan demoja (ja koodaavat edelleen) perustelevat nykyään start-up-yrityksiä. Energiajuoma virtaa, ihmiset haahuilevat eilisillä silmillä, tunnelma on supernörtähtävä (koska kaikki ovat innoissaan samasta aiheesta) ja tapahtumassa vietetty aika on irrallaan arkielämästä. Olen jo pari vuotta seurannut vierestä huumaa, johon en ole päässyt osalliseksi. Vihdoinkin!

Puheohjelmassa oli pätkä terveyteen liittyvistä yrityksistä. Alustuksissa käsiteltiin lähinnä puettavia tietokoneita, kuten epilepsiaranneketta ja aitoa tunnesormusta. Haastattelin kuitenkin teidän iloksenne neljän hyvinvointiin liittyvän start-upin edustajat, jotka ehkä iskevät lähemmäs kotipesää.

See How You Eat -mobiilisovellus

See How You Eat on mobiilisovellus, jolla voi rukata syömistään parempaan suuntaan. Sovelluksessa ei lasketa kaloreita ja grammoja, vaan tehdään syömisestä karkeita arvioita. Omien arvioiden perusteella sovellus tarjoaa vinkkejä ja palautetta. Sovelluksen voi ladata App Storesta iPhonelle.

SeeHowYouEat-Sanna-Mia

Haastateltavana olivat kehittäjä Sanna Toppari sekä toimitusjohtaja Mia Karlsson. Yrityksessä on mukana myös ravitsemusasiantuntija Marika Venäläinen, joten asiantuntemusta appin takaa löytyy.

Heimo Community

Heimo on kehitysvaiheessa oleva alusta vertaistuelle verkossa. Palvelu on tarkoitus avata kaikkien käyttöön vuoden 2015 alusta. Heimossa on nimensä mukaisesti tarkoitus perustaa heimoja, joissa voi tukea toisiaan elämän erilaisten haasteiden edessä. Järjestöjen tarjoaman ammattiapu ja koulutetut vertaistukijat on myös tarkoitus ottaa mukaan palveluun.

Heimo-Jarno-Alastalo

Haastateltavana oli Heimon ”iso mies” eli Big Man Jarno Alastalo, joka myös vastaa palvelun yhteisöllisyydestä. Palvelun parissa työskentelee myös kolme psykologia. Silmät ja korvat hörölleen, kansanterveys-, potilas- ja vammaisjärjestöt! Haastattelussa puhutaan myös aiheista: mielenterveys; IRC-galleria; kissat.

Cuckoo Workout

Cuckoo on verkkosovellus, joka haastaa nostamaan pyllyn penkistä kesken työpäivän. Siinä on yhdistetty pelaaminen, yhteisö ja hyvinvointi. Tällä hetkellä Cuckoo on saatavana yritysten käyttöön, mutta myös ilmainen kuluttajaversio on tuloillaan. Treenit koostuvat sykettä nostattavista, ryhtiä tukevista ja aivoja haastavista harjoitteista.

Cuckoo-Veera

Haastateltavana oli markkinoinnista ja myynnistä vastaava Veera Lehmonen, joka on perustanut firman ystävänsä Ida Männyn kanssa (tuotanto ja suunnittelu). Suoraan koulun penkiltä perustetussa firmassa ovat mukana muun muassa Tekes ja Elixia.

Haastattelussa saimme esimakua treenivinkeistä, tässä vielä tekstinä ohjeet aivojumppaan:

  1. Nosta kädet suorina eteesi, osoita vasemman käden etusormella eteenpäin ja laita oikean käden peukku pystyyn
  2. koukista kädet kyynärpäistä ja vaihda samalla peukutus vasempaan käteen, oikeaan etusormella osoitus
  3. jatka pumppaamista ja yritä pysyä kärryillä sormista!

Ambronite

Ambronite on juotava luomuateria, joka täyttää ravinnontarpeen kahdessa minuutissa. Juoma on tehty erilaisista kasviksista, hedelmistä, pähkinöistä, marjoista, viljoista, hiivasta, levästä ja riisistä. Tuote on vegaaninen eikä siihen ole lisätty mitään keinotekoista. Ainesosalista pursuaa superfoodia.

Juttelin juomasta Sydänliiton ravitsemusasiantuntijan kanssa. Jos korvaisit lounaan muuten pikanuudeleilla tai suklaapatukalla, on Ambronite huomattavasti parempi vaihtoehto. Nautinnollisen ja maukkaan aterian korvaajaksi ei asiantuntija ateriajuomaa kuitenkaan suosittele, koska syöminen on ravitsemuksen lisäksi myös nautintoa.

Ambronite-Simo

Haastattelussa oli yksi yrityksen viidestä perustajista, Simo Suoheimo.

Slush järjestettiin 18.-18.11. Messukeskuksessa, Helsingissä.

Kuvat ja teksti: Cecilia Bergström

Faktat

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *