Stressinpoistoviikko Hetta-Pallas -vaellusreitillä

Syksyllä kävin ystävieni kanssa vaeltamassa Lapissa. Olemme parin vuoden ajan tehneet ryhmävaelluksia kotimaisiin vaelluskohteisiin. Teemme yleensä ainakin yhden lyhyemmän reissun ja toisen pidemmän reissun joka kesä. Tänä vuonna kesäkuinen, lyhyempi reissu suuntautui Nuuksioon ja pidempi reissu syyskuussa Hetta-Pallas-reitille Lappiin.

Hetta-Pallas on 55 kilometriä pitkä vaellusreitti ja vaelsimme sitä kolme ja puoli päivää. Emme halunneet kiirehtiä, vaan etenimme suhteellisen lyhyitä päivämatkoja, nautimme maisemista ja pidimme pitkiä taukoja. Vaellus on raskasta puuhaa ja tunturien lakien valloittaminen palkitsee aina vaivannäön. Porukalla vaeltaessa mukava ilmapiiri lämmittää ja arjesta pääsee irtautumaan täydellisesti. Vaelluksen päätyttyä olin fyysisesti hyvin rasittunut, mutta mieli oli kirkas ja stressi oli tipotiessään.

000180

Hetta-Pallas on Suomen suosituin retkeilykohde ja reitti on hyvin merkitty ja kyltit ohjaavat aina oikeaan suuntaan.

000182

Puurajan yläpuolella on tilaa hengittää ja nauttia maisemista.

000132

Nukuimme vaelluksen aikana yhden yön teltassa ja kaksi yötä yleisissä tuvissa. Telttayö oli kylmä, kun lämpötila painui -4 asteeseen.

 

000107

Vaeltaessa saa runsaasti liikuntaa ja pääsee luontoa lähelle. Askeettiset olot palauttavat elämän perusasioiden äärelle. Mieli saa lepoa silloin.

Vaeltaminen on erinomainen tapa kuntoilla, nauttia luonnosta ja vapauttaa elimistöstä stressiä. Nämä ja muutama lisäkuva on julkaistu aiemmin kirjoittajan omassa Nokkos Photoblogissa.

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *