Täysjyvä on leipien aatelia

Hyvän ravintolan tai lounaspaikan kunnia-asia on tarjota itse leivottua leipää. Viime viikonloppuna pääsin maistamaan leipää, joka oli leivottu satavuotiseen juureen. Mahtava maku, mykistävä kuori…

Kaupoissakaan ei enää ole vain vaaleaa leipää, tummaa leipää ja näkkileipää. Leipävalikoima on laajentunut pienimmissäkin kaupoissa ja monessa on jopa oma uuni. Leivän tuoksu on hyvä myyntivaltti.

Kun seuraavan kerran menet leipäkauppaan, muista professori Mikael Fogelholmin neuvot:

1. Valitse leipä, jossa on vähintään 5-6 prosenttia kuitua.

2. Vaihda yli puolet syömästäsi leivästä täysjyväleipään.

3. Suomalainen ruisleipä on lähes aina täysjyväruista, suosi sitä.

4. Lue pakkausmerkinnät: valitse sekaleivistä sellaiset, joissa on eniten täysjyväviljaa. Myös vaalea leipä voi olla täysjyvää.

Katso faktat

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *