Kuinka tiivistäisit viikkosi minuuttiin?

Miltä näyttää viikko minuutissa? Olen aina ollut huono pitämään päiväkirjaa. Olen aloittanut päiväkirjan varmaan kymmenen kertaa, mutta viimeistään viikon jälkeen lakkaan kirjoittamasta siihen. Olen kokeillut perinteisiä päiväkirjoja, digitaalisia päiväkirjoja ja viime vuonna yritin pitää viisivuotispäiväkirjaa. Siinä jokaisesta päivästä mahtuu kirjoittamaan pari lausetta eli twiitin verran. Pidin ideasta, mutta kirjaaminen jäi silti.

Valokuvaaminen ja videot ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Lapsesta saakka olen ollut suuri elokuvien ystävä ja lopulta videokamera eksyi myös omaan käteeni. Pari kuukautta sitten törmäsin Facebookin keskusteluryhmissä uuteen ”päiväkirjamaiseen” videokonseptiin. Ajatuksena on kuvata lyhyitä videoklippejä jokaisesta päivästä ja koostaa klipeistä kerran viikossa minuutin mittainen video. Ihastuin ideaan heti ja muiden tekemät videot vaikuttivat mahtavilta tavoilta kiteyttää arkista aherrusta.

Ensimmäiset yritykseni näyttää viikko minuutissa

Olen tehnyt nyt kaksi viikkovideota ja kuvaan juuri kolmatta. Tällä kertaa minulla on tunne, että tämä formaatti on tullut elämääni pidemmäksikin aikaa. Viikkovideoiden editoiminen ja klippien kuvaaminen on opettavaista ja jo parin viikon aikana minulla on täysin uusia ajatuksia seuraavan viikon toteutuksesta. Tärkeää on, että heittää itsekritiikin romukoppaan ja antaa itselleen luvan tehdä ”huonoa”. Oma pyrkimykseni on dokumentoida elämästäni pieniä pätkiä ja sitten kenties vuoden jälkeen yhdistää viikkominuutit yhdeksi 52-minuuttiseksi elokuvaksi. Ihan omaksi iloksi! Odotan mielenkiinnolla, kuinka ilmaisuni kehittyy ja minkälaisia montaasimaisia vaikutuksia sillä lopulta koittavalla pitkällä elokuvalla tulee olemaankaan!

Tässä kaksi ensimmäistä videotani. Kannattaa seurata minua Youtubessa, niin saat joka viikko ilmoituksen uudesta videostani! ?

Jos tykästyit formaattiin, kannattaa liittyä Facebookin suomalaiseen Week in a minute -ryhmään. Siellä näkee hurjan paljon erilaisia viikkototeutuksia. Varsinkin drone-kuvaa taidokkaasti käyttävät videot ovat hienoja!

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *