Tinder on baaritiski omassa taskussa – ja mikä tärkeintä, sieltä saa seksiä

Kun Lumièren veljekset esittelivät liikkuvaa kuvaa Pariisissa vuonna 1895, ihmisten kerrotaan paenneen paikalta paniikissa heidän luultua kameralla kuvatun junan syöksyvän heidän päälleen. Totena kerrottu urbaanilegenda on toki hauska tarina, mutta joillakin ihmisillä tuntuu olevan tänä päivänä samanlainen suhtautuminen nykyteknologiaan ja sen kehitykseen.

Teknologiaa käyttävät kaikki, mutta joidenkin mielestä se etäännyttää meidät toisista ihmisistä. Pyh! Kun miettii aikaa ennen ja jälkeen internetin, ihmisten tuttavapiiri oli huomattavasti kapeampi ennen sähköistä kirjeenvaihtoa, Facebookia ja Tinderiä.

Teknologia ei suinkaan ole etäännyttänyt meitä tosista ihmisistä, vaan päinvastoin tuonut meidän lähemmäs toisiamme.

Älypuhelin ei suinkaan ole mikään henkilökohtaisen kanssakäymisen estävä yksityisyydenportti, vaan pikemminkin ovi uusin kontakteihin. Deittiapplikaatio Tinder on malliesimerkki siitä, miten teknologian avulla voi tavata ihmisiä helposti ja vaivattomasti. Joidenkin mielestä Tinder paljastaa yhteiskuntamme pinnallisuuden ja tekee ihmisistä pelkkiä kauniita kasvoja jotka joko hyväksyy tai hylkää. Toki näinkin, mutta eihän tuo millään tavalla eroa baaritiskeistä. Kauniit ja komeat huomataan ensin. Sanojen aika tulee vasta myöhemmin.

Ystäväpiirini käyttökokemusten mukaan Tinder-yhteyden saa helposti. Loppu onkin sitten itsestä kiinni. Tinder poistaa sen ensimmäisen ja vaikeimman askeleen eli juttusille heittäytymisen. Tuttavani ovat solmineet sen kautta niin ystävyys-, pari- kuin seksisuhteitakin. Tinder sopii niin kertakäyttödeittailuun, seksikumppaneiden etsimiseen kuin elämänkumppanin hakemiseenkin.

Teknologia helpottaa elämäämme yllättävin tavoin.

Ei, en itse käytä Tinderiä. Vielä. Mutta siinä vaiheessa kun kyllästyn baarien ihmissuhdebingoon voitte olla varmoja siitä, että asennan ohjelman puhelimeeni.

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *