Unelmia ja ninjoja

Innostuimme joululomalla tekemään koko perheen kanssa Toiveiden taulut vuodelle 2016. Näihin tauluihin keräsimme jokainen omia toiveitamme ja ajatuksiamme vuodelle 2016. Niistä tuli eräänlaiset aarrekartat ja hienot tulikin. Toteutimme tämän askartelun yhtenä iltana iltapalan yhteydessä. Leikasimme kuvia lehdestä, piirsimme ja kirjoitimme jokainen omalle paperille omia haaveitamme ja ajatuksiamme siitä mitä toivomme tapahtuvan. Askarteluhetki oli maagisen hiljainen ja keskittynyt, jokainen teki omaansa eikä sisarusten välillä syntynyt normaalia kisaamista. Se oli hauska ja mieleenpainuva ilta, mutta myös jollain tavalla ihanan herkkä tunnelmaltaan.

Noin puolen tunnin puuhastelun jälkeen olimme valmiita ja esittelimme toisillemme tuotoksemme. 5 v. lapseni leikkasi lehdistä paljon lelujen kuvia, eräänlaisen uuden joulupukintoivelistan, jota mieheni kanssa silmät suurina aluksi katsoimme. Mutta löytyi listalta myös paljon muuta. Pieni poikani toivoi jalkapallon pelaamista isän kanssa, minigolfausta koko perheenä, sitä että häntä hierotaan iltaisin ja tehdään yhdessä pizzaa. Aika ihania, tavallisia arkisia asioita, jotka ovat niitä tärkeitä.

9 v. neidin toivekartalta löytyi luonnollisesti oma iPad, iPhone ja muotikengät, mutta myös perheen yhteisiä retkiä, uusi liikuntaharrastus cheerleading ja kaverien yökyläilyjä. Oli mielenkiintoista pysähtyä kuulemaan mitä lapset ja puoliso toivovat. Miehenikin tarttui toimeen toivomallani vakavuudella ja hänen muutamat toiveensa yllättivät minut, positiivisella tavalla. Arjessa ei tule puhuttua omista toiveista tai haaveista kovinkaan usein. Samoin kuin pysähdyin itse miettimään, mitä minä toivon tälle vuodelle, vastaus ei ollutkaan helppo. Löysin kuitenkin paljon pieniä asioita, joista koen tulevani onnelliseksi ja jokunen isompikin toive. Karttaani piirtyivät mm. hetkiä ja retkiä luonnossa, uusi sauna, tanssiharrastus ja jokin kurssi. Oivalsin myös tärkeän seikan, jälleen kerran; paljon on hyvää tässä hetkessä, jonka toivon jatkuvan.

Ei ole tärkeää toteutuvatko nämä kaikki unelmamme, mutta koin että oli hieno hetki pysähtyä, miettiä ja jakaa näitä asioita yhdessä. Mitä toivon ja mitä konkreettista voin tehdö että ne toteutuvat. Myös lapset oppivat näistä hetkistä kuulemaan vanhempien ajatuksia ja toiveita toisella tavalla kuin arkisissa tilanteissa, joissa usein tuiskahdetaan että olisin minä halunnut. Samalla lapset saavat käsitystä siitä, että toiveiden eteen kannattaa tehdä töitä ja hyviä asioita tapahtuu.
Suosittelen kokeilemaan ”aarrekarttailua” yksin, kaksin tai perheen kanssa. Voi löytyä jotain arvokasta!

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *