Väriterapiaa puistossa

Olemme saaneet nauttia mitä ihanimmista syyspäivistä. Ainakin eteläisessä Suomessa aurinko on hemmotellut kasvojamme, eikä huivia, lapasia ja pipoja ole vielä juurikaan tarvittu. Ei silti, melkein 20 asteen helle lokakuussa pistää miettimään, ettei tällä pallolla ole ihan kaikki kunnossa.

Lähdin sunnuntaina kävelylle läheiseen puistoon. Pysähdyin hengittelemään ja ihastelemaan lumoavan kaunista näkyä. Olen huokaillut tänä syksynä monesti, että miten sitä joka vuosi jaksaa haltioitua ruskasta. Ehkä se on mieli, kun yrittää imeä itseensä runsaasti värejä ennen marraskuun harmautta.

Istahdin penkille seuraamaan muita puiston käyttäjiä. Paikalla oli pariskuntia, lapsiperheitä, kaveriporukoita, vanhus saattajansa kanssa ja meitä satunnaisia ohikävelijöitä. Oli ihana huomata, miten kaunis päivä vaikutti ihmisiin. Kenelläkään ei näyttänyt olevan kiire.

Viikolla 44 mitataan taas verenpaineita. Tiesithän, että luonnossa oleilu tekee hyvää päälle ja paineille. Poikkea seuraavalla kerralla kävellessäsi puiston tai metsän kautta. Pysähdy hetkeksi ja hengitä syvään. Pidetään hyvää huolta myös pallostamme, että siitä riittää vielä tulevillekin sukupolville. Ihanaa syksyä!

Julkaistu:
Jaa muille:
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *