Viiksillä terveellisempää elämää?

Voisiko Movember-viiksillä olla myös aitoja terveyttä edistäviä vaikutuksia? Kasvojen karvoituksen terveyttä edistäviä ominaisuuksia pohdittiin The Guardianin artikkelissa marraskuun alussa.

Parta nähdään usein osoituksena miehen fyysisestä kunnosta. Vaikka naiset saattavat kokea sänkiposkisen miehen viehättävämpänä, mielletään hyväkuntoisella ja tuuhealla kokoparralla varustetut yksilöt paremmiksi isäkandidaateiksi. Tämä siitäkin huolimatta – tai kenties juuri siksi – että heidät koettiin aggressiivisemmiksi.

Lisääntymiskyvykkyyden lisäksi parralla voi olla yhteys vastustuskykyyn. Kasvojen ja kehon karvoitus ovat potentiaalisia lisääntymispaikkoja tauteja kantaville ulkoloisille. Siksi tuuhean parran omaavan miehen immuunipuolustus saattaa toimia tehokkaammin sairauksia vastaan.

Naamakarvoitus voi auttaa myös auringon haitalliselta UV-säteilyltä suojautumisessa. Tuuhea parta voi tarjota 21 kertoimen suojan, mikä vastaa 50–95 % vähennystä UV-säteilyssä. Huomattavaa kuitenkin on, että vaikka parta saattaa suojata tehokkaasti UVB-säteilyltä, on se paljon heikompi suoja syöpää aiheuttavaa UVA-säteilyä vastaan.

————————-

Movember haastaa miehet kasvattamaan viikset marraskuun 30 päivän ajan ja siten muuttamaan miesten terveyden kasvot. Movember on riippumaton maailmanlaajuinen hyväntekeväisyysjärjestö, jonka tavoitteena on saada aikaan pysyvä parannus miesten terveyteen.

Fyysistä kuntoa ja vastustuskykyä voit parantaa myös tekemällä nämä päätökset:

Kirjoittaja: Cecilia Bergström

Julkaistu:
Jaa muille:
Tilaa kirjoittajan syöte
  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *