Ku alku o hyvä, ni o loppu kans

Työ menee usein eteenpäin vanhojen rutiinien avulla. Tämä talvi on meillä töissä kuitenkin ollut aikaa, jolloin varustaudutaan luopumaan vanhasta ja tutusta ja samalla vastaanottamaan uutta. Toimistomme on siis muuttanut uusiin tiloihin.

”Halpoja likkoja Tampereelta – halpoja, mutta kauniita!”

Istun Tampereen Työväen teatterin täydessä katsomossa.  Esitys on päättynyt, mutta en vielä nouse – jään roikkumaan tunnelmaan. Katsojat etenevät kohti narikkaa. Vain harvat keskustelevat, hekin hiljaisella äänellä. Pohtivatko he samoja asioita kuin minä? Tytöt 1918 on yksi näkymä vaietusta sisällissodasta. Tapahtumapaikkana on Tampere ja keskiössä on punaisten naiskaarti – tai oikeastaan tyttökaarti. Ymmärsin vasta esityksen…

Lukemalla löydät itsestäsi uutta

Aivotutkija Minna Huotilainen herätteli meitä taas alkavaan arkeen loppiaisena Radio Suomessa. Haastattelu tehtiin Minnan lempihuoneessa eli kahvihuoneessa Helsingin yliopistolla. Kahvihuone on Minnan mukaan paikka kohtaamisille ja yhdessäololle. Tutkijat tekevät työtä usein kotonaan tai pikkuisissa äänieristetyissä kopeissa, mutta ei ihmisiä ole tehty tekemään töitä yksin.