Nukkua
Yön unen puute voi saada sinut kammottavaksi seuraavana päivänä. Ja ajan mittaan unen säästäminen voi sotkea enemmän kuin vain aamutunnelmasi. Tutkimukset osoittavat, että laadukkaan unen saaminen säännöllisesti voi auttaa parantamaan kaikenlaisia ​​ongelmia verensokerista harjoituksiin.
Terävämpi aivo

Terävämpi aivo

Kun unesi on vähissä, sinulla on todennäköisesti vaikeuksia pitää kiinni ja muistaa yksityiskohtia. Tämä johtuu siitä, että unella on suuri merkitys sekä oppimisessa että muistissa. Ilman tarpeeksi unta on vaikea keskittyä ja ottaa uutta tietoa vastaan. Aivoillasi ei myöskään ole tarpeeksi aikaa tallentaa muistoja oikein, jotta voit vetää ne ylös myöhemmin.
Nukkuminen antaa aivojesi kiinni, joten olet valmis seuraavaan.

Mood Boost

Toinen asia, jonka aivosi tekevät nukkuessasi, on tunteiden käsittely. Mielesi tarvitsee tätä aikaa tunnistaakseen ja reagoidakseen oikein. Kun lyhennät sen lyhyeksi, sinulla on yleensä enemmän negatiivisia emotionaalisia reaktioita ja vähemmän positiivisia.
Krooninen unen puute voi myös lisätä mielialahäiriön mahdollisuutta. Yksi suuri tutkimus osoitti, että kun sinulla on unettomuus, sinulla on viisi kertaa suurempi todennäköisyys sairastua masennukseen ja ahdistuksesi tai paniikkihäiriöiden todennäköisyys on vielä suurempi.
Virkistävän unen avulla voit painaa nollauspainiketta huonoina päivinä, parantaa näkemystäsi elämästä ja valmistautua paremmin haasteisiin.

Terveempi sydän

Kun nukut, verenpaine laskee, jolloin sydän ja verisuonet saavat hieman lepoa. Mitä vähemmän nukut, sitä kauemmin verenpaine pysyy korkeana 24 tunnin ajan. Korkea verenpaine voi johtaa sydänsairauksiin, mukaan lukien aivohalvaus.
Lyhyellä aikavälillä seisokkeilla voi olla pitkäaikaisia ​​voittoja.

Urheilullinen saavutus

Jos urheilusi vaatii nopeita energiapurskeita, kuten paini tai painonnosto, unen menetys ei ehkä vaikuta sinuun yhtä paljon kuin kestävyyslajeihin, kuten juoksuun, uintiin ja pyöräilyyn. Mutta et tee itsellesi palveluksia.
Sen lisäksi, että unesi puuttuminen vie energiaa ja aikaa lihasten korjaamiseen, unen puute heikentää motivaatiotasi, mikä vie sinut maaliin. Sinun on kohdattava vaikeampi henkinen ja fyysinen haaste – ja näet hitaampia reaktioaikoja.
Oikea lepo takaa parhaan suorituskyvyn.

Tasaisempi verensokeri

Unisyklin syvän, hitaan aallon aikana veressä oleva glukoosimäärä laskee. Aika ei riitä tähän syvimpään vaiheeseen, joten et saa taukoa nollan sallimiseksi – kuten äänenvoimakkuuden lisääminen. Kehosi on vaikeampi vastata solujen tarpeisiin ja verensokeritasoihin.

unisykli

Sota taistelu

Immuunijärjestelmäsi tunnistaa kehossasi olevat haitalliset bakteerit ja virukset ja tuhoaa ne sairauksien ehkäisemiseksi. Jatkuva unen puute muuttaa immuunisolujen toimintaa. He eivät ehkä hyökkää niin nopeasti, ja saatat sairastua useammin.
Hyvän yöllisen lepohetken avulla voit välttää väsyneen ja kuluneen tunteen sekä viettää päiviä sängyssä kehosi yrittäessä toipua.
More ab

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here