pyöräilyn

Pyöräily vs. juoksu

Juokseminen ja pyöräily ovat klassisia harrastuksia ja harjoituksia, joista ihmiset nauttivat ympäri maailmaa. Molemmat ovat aerobisen harjoittelun muotoja, joita voidaan harrastaa ulkona, joko kaupungin kaduilla tai luontopolkuilla.
Yleensä juoksu polttaa enemmän kaloreita kuin pyöräily. Mutta se vaikuttaa myös voimakkaammin ja vaikeammin lihaksiin ja niveliin. Joten, mikä on sinulle parempi? Se riippuu tavoitteistasi ja siitä, miten aiot saavuttaa ne.

1. Sydän- ja verisuoniterveys

Sydän- ja verisuonitautien kannalta sekä juokseminen että pyöräily ovat yhtä hyödyllisiä.
Aerobinen toiminta auttaa vahvistamaan sydäntäsi, jotta se voi pumpata enemmän happea kehoosi. Sydänharjoittelu, kuten juoksu ja pyöräily, opettaa sydämesi pumppaamaan entistä tehokkaammin loput ajasta.
Jos harjoittelet voimakasta juoksemista tai pyöräilyä, sinun on ehkä rajoitettava aktiviteettisi enintään 60 minuuttiin päivässä. Useiden tutkimusten yleiskatsauksen mukaan voimakas liikunta, joka kestää yli 5 tuntia viikossa tai 60 minuuttia päivässä, voi itse asiassa alkaa vaikuttaa negatiivisesti sydän- ja verisuoniterveyteesi.

2. Kalorien polttaminen

Kalorin polttaminen

Kummassakin harjoituksessa poltettavien kalorien määrä riippuu harjoittelun intensiteetistä ja kestosta.
Yleensä juoksu polttaa enemmän kaloreita kuin pyöräily, koska se käyttää enemmän lihaksia. Pyöräily on kuitenkin kevyempää kehossa, ja saatat pystyä tekemään sen pidempään tai nopeammin kuin voit juosta. Voit myös polttaa enemmän kaloreita, jos juokset tai pyöräilet ylämäkeen jossakin harjoituksesi osassa kuin jos harjoittelisit tasaisella pinnalla.
Ikä, paino, sukupuoli ja muut tekijät määrittävät oman kalorien polttamisen lähtötilanteen. Keskustele lääkärisi kanssa oppiaksesi kuinka monta kaloria sinun pitäisi polttaa harjoittelun aikana saavuttaaksesi henkilökohtaiset terveystavoitteesi.

3. Lihasten rakentaminen

Pyöräily voi auttaa sinua kasvattamaan lihaksia alaosassa. Juokseminen ei johda paljon irtotavarana, mutta se voi auttaa sinua kehittämään vahvempia, kiinteämpiä lihaksia.
Polkimien painaminen pyöräilyn aikana on vastusharjoittelua, joka rakentaa jalkojen lihaksia. Myös kehosi yläosa on mukana, mutta nämä lihakset eivät ole läheskään yhtä sitoutuneita kuin alaosa.
Juoksu käyttää kaikkia lihaksia samanaikaisesti, eikä harjoita niitä tavalla, joka kasvattaa paljon. Lihakset ja luut vahvistuvat kuitenkin käytön ja maahan osumisen vaikutuksesta.

4. Toning lihas

Juokseminen voi olla parempi lihasten vahvistamiseen, koska se toimii koko kehossasi ja polttaa enemmän kaloreita. Sinun on lisättävä painoharjoittelua ja mahdollisesti muutettava ruokavaliotasi, jos haluat havaittavia tuloksia.
Laihojen, kiinteiden lihasten ulkonäkö johtuu yleensä kehon yleisestä kunnosta ja vähäisestä rasvasta. Et voi valita, mistä kehosi saa tai menettää rasvaa, mutta voit valita, mitä lihaksia rakennat.
Havaitsimme, että neljä tai viisi kertaa viikossa treenaaminen ylläpitää tehokkaasti lihasääntä aktiivisten, ikääntyvien aikuisten keskuudessa. Tärkeintä vahvistamisessa on kuntoilla pitkään ilman lihasten väsymistä.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here