Mindfulness

Ensimmäinen Mindfulness -taito: läsnäolo. Ennen kuin katsomme läsnäoloa, meidän on katettava taustatarina – tässä tapauksessa takatarina on mindfulness.

Mietitään mistä sana “mindfulness” tulee …

 

Mietitään mistä
Sanskritin sana “Sati” tarkoittaa kirjaimellisesti tietoisuutta tai tietoisuutta. Sanskrit on kieli, jota käytettiin varhaisissa buddhalaisissa ja hindulaisissa teksteissä, varhaisimmissa perinteissä, joissa mindfulness -käytäntöjä löytyy.

Englanniksi läsnäolo tai “läsnäolo” ovat sanoja, jotka liittyvät vahvasti sanaan “tietoisuus”. Miksi? Tietoisuuden saamiseksi tarvitset huomiota nykyhetkeen – sinun on oltava “läsnä” tai oltava läsnä.

Läsnäolo: ei ole niin vaikeaa paratiisissa …

Vaikka mindfulness voidaan kääntää löyhästi läsnäoloon, läsnäolon kehittäminen on vain yksi mindfulness -taito.

Mitä on mindfulness?

Mindfulness on ihmisen peruskyky olla täysin läsnä, tietoinen siitä, missä olemme ja mitä teemme, eikä olla liian reaktiivinen tai ylikuormittunut siitä, mitä ympärillämme tapahtuu.

Vaikka tietoisuus on jotain, mitä meillä kaikilla luonnollisesti on, se on helpommin saatavilla, kun harjoittelemme päivittäin.

Aina kun lisäät tietoisuutta siitä, mitä koet suoraan aistiesi kautta, tai mielentilaasi ajatustesi ja tunteidesi kautta, olet tietoinen. Ja yhä enemmän tutkimuksia, jotka osoittavat, että kun koulutat aivojasi olemaan tietoinen, muutat itse asiassa aivojesi fyysistä rakennetta.

Mikä on meditaatio?

Meditaatio tutkii. Se ei ole kiinteä kohde. Pääsi ei tyhjene ajatuksista, täysin häiritsemättä. Se on erityinen paikka, jossa jokainen hetki on tärkeä. Kun mietiskelemme, ryhdymme mieleemme toimintaan: tunteisiimme (ilma puhaltaa ihollemme tai kova haju leviää huoneeseen), tunteisiimme (rakastamme tätä, vihaamme sitä, kaipaamme tätä, inhoamme sitä) ja ajatuksiin (ei Olisi outoa nähdä norsun soittavan trumpettia).

Mindfulness –meditaatio pyytää meitä keskeyttämään tuomitsemisen ja vapauttamaan luonnollisen uteliaisuutemme mielen toiminnasta lähestymällä kokemuksemme lämmöllä ja ystävällisyydellä itseämme ja muita kohtaan.

Miten harjoittelen mindfulnessia ja meditaatiota?

Mindfulness on käytettävissämme joka hetki, joko meditaatioilla ja kehon skannauksilla tai tietoisilla hetkiharjoituksilla, kuten tauon ja hengityksen ottamisella, kun puhelin soi sen sijaan, että kiirehtii vastaamaan siihen.

Rusinaharjoitus

Mindfulness -harjoitus rusinoiden syömisen kanssa Tämä on hyvä johdantoharjoitus aloittelijoille, jotka haluavat aloittaa mindfulnessin harjoittamisen, koska sitä voivat kokeilla kaikki, joilla on mitä tahansa ruokaa.
Tässä harjoituksessa ohjaaja tarjoaa osallistujille muutamia rusinoita ja pyytää teeskentelemään, etteivät ole koskaan nähneet rusinoita ennen. Sen jälkeen ohjaaja pyytää heitä kiinnittämään huomiota seuraaviin asioihin:

Rusinaharjoitus

  • Miltä rusina näyttää
  • Miltä se tuntuu
  • Kuinka heidän ihonsa reagoi sen käsittelyyn
  • Sen haju
  • Sen maku

Keskittyminen rusinan yksittäiseen kohteeseen on tarkoitettu tuomaan osallistujan mieli nykyhetkeen, siihen, mikä on heidän edessään. Olemme tottuneet rusinoihin, emmekä ole tottuneet ottamaan aikaa tosiasialliseen huomaamiseen.
More about this source textSource text required for additional translation information

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here